maandag 31 oktober 2011

tussenstanden

mistersnooker - hilbrand..............2-13
mistersnooker - dennis.................0-2
mistersnooker - rik.......................0-2
mistersnooker - gerben.................1-2

zondag 30 oktober 2011

tussenstanden

mistersnooker - hilbrand b 2-13
mistersnooker - dennis n 0-2
mistersnooker - rik van w 0-2
mistersnooker - gerben v d b 1-2

framewinst op gerben van der bij!!

Zo dat was een produktieve zondag. Bij Cue Action een toernooi gespeeld en sinds lange tijd ook weer eens tegen Dennis gespeeld. We speelden voor aanvang van het toernooi twee frames. Hij won maar ik blijf erbij dat Dennis een geboren poolspeler is. Toch zat hij in de kwartfinale en dat is niet verkeerd. Na de by speelde ik twee kansloze frames tegen Rik van Winsum, een ervaren jonge speler. Het hoogtepunt van de middag was framewinst tegen gerben van der Bij, een gereputeerde noordelijke speler. Omdat hij een A-speler is kreeg ik wel 30 punten voorsprong in een frame, maar het blijft toch bijzonder om een frame van een dergelijke speler te kunnen pakken. Het derde en beslissende frame werd beslist door de zwarte bal. Hij speelde op het laatst veel safety's en bleek veel waardering te hebben voor mijn taktische spel. Dat wordt niet door alle spelers op prijs gesteld. Het valt me steeds weer op dat met name de betere spelers goede safety's wel kunnen waarderen.

vrijdag 28 oktober 2011

tussenstanden

Mistersnooker - Hilbrand 2-13

hilbrand in topvorm voor toernooi

Vandaag een terechte 5-0 nederlaag geleden tegen Hilbrand die op tijd in vorm is voor het toernooi van aanstaande zondag. Ik kon misschien in 1 frame een beetje in de score blijven maar hij maakte mooie breaks van in de dertig. Af en toe gaf ik hem een gemakkelijke starter en dat moet je dus niet doen tegen Hilbrand. Hij scoort er daarna lustig op los. Taktisch spelen is de remedie tegen hem en dan maak ik ook kans op framewinst. Zodra hij op voorsprong komt in een frame gaat hij beter spelen. Als het spannend wordt, kan hij nog wel eens een bal missen. Voor de rest is hij voortdurend bezig met zijn materiaal, hetgeen (denk ik) niet bevorderlijk is voor zijn speelgevoel en zelfvertrouwen. Gewoon een vaste keu kiezen en op elkaar vertrouwen (de keu en de speler).

vrijdag 14 oktober 2011

tussenstanden

mistersnooker-hilbrand 2-8

weer een klasse beter

Vanmiddag voor de tweede maal sinds een jaar een match gespeeld. Evenals de vorige week tegen Hilbrand. En weer won ik een frame, maar het hadden er minstens twee moeten zijn. Tweemaal legde ik de laatste zwarte bal voor een pocket waardoor het frame verloren ging. Overigens waren alle vijf frames zeer spannend in de score. Zelf speelde ik veel beter dan de vorige week en het is inderdaad zo: snookeren verleer je niet net zoals fietsen. Ke moet het gewoon weer even doen om het gevoel weer terug te krijgen. Nog twee weken voor het toernooi en dus nog tweemaal spelen/trainen.

zaterdag 8 oktober 2011

tussenstanden

Op deze blog vermeld ik de tussenstanden van de matches met tegenspelers. Na een nieuwe tussenstand hoop ik dit blokje bovenaan de blog te krijgen.
Mistersnooker - Hilbrand Barkema 1-4

vrijdag 7 oktober 2011

onwennig (1-4 tegen Hilbrand)

Hoe zou het zijn om weer te gaan spelen na ruim een jaar niet gespeeld te hebben door allerlei prive-ongemakken? Nou zeer onwennig en zeker als je tegen een A-speler aantreedt als Hilbrand Barkema. Het eerste frame was hopeloos van mijn kant. Ik moest weer opnieuw leren fietsen (snookeren). Maar de techniek en gevoel kwamen beetje bij beetje terug. Het tweede frame ging al iets beter en het derde won ik zelfs van Hilbrand.
Ik ben dan ook zeer tevreden met deze eerste training/wedstrijd. Er zullen nog een paar volgen voor het eerstvolgende toernooi op 30 oktober.
Ik moest ook even weer wennen aan het spel van Hilbrand. Hij gaat voor veel ballen, is sterker als hij voor staat in de score, verliest wat vorm als het in het frame spannend wordt en heeft toch moeite om vijf frames geconcentreerd te blijven. Het was wel leuk om te zien dat hij na het verloren frame ineens ook safety's ging spelen. Normaal gesproken niet zijn ding....
Hilbrand maakte een mooie break van 34 waarbij het wel jammer was dat er een vloek tussen zat van de blauwe bal.

woensdag 5 oktober 2011

vriend met steve davis

Even een leuk feitje. Ik ben nu officieel vriend van Steve Davis op Facebook. Voor wat het waard is....

weer speelafspraak

Voor het eerst sinds een jaar ofzo heb ik vrijdag as weer een speelafspraak met een goede speler. Ik heb er zin in en weet niet goed hoe mijn niveau zal zijn na een tijdje niet gespeeld te hebben. Ik zal de match over vijf frames in elk geval zeer geconcentreerd spelen.

zondag 2 oktober 2011

titel voor robertson

De finale van Warschau was niet echt spannend. Maar de titel was wel degelijk verdiend voor Robertson, die een klasse beter speelde. Op naar het volgende toernooi op Eurosport. Volgens mij worden er een stuk of 12 uitgezonden dit seizoen.

zaterdag 1 oktober 2011

trump ipv tump

Het is natuurlijk Trump in plaats van Tump. Ik probeerde het bericht te bewerken, maar dat is me niet gelukt. Vandaar deze correctie.

jude tump

Jude Tump vond ik al een talent voordat hij doorbrak aan de snookertafel. Hoe komt het toch dat er zo weinig jonge spelers doorbreken? Is deze sport dan zo moeilijk voor de jonkies? In elk geval kunnen we nog even genieten van Tump op het Warschau toernooi....