dinsdag 20 december 2011

tussenstanden

mistersnooker - hilbrand..............4-21
mistersnooker - dennis.................0- 2
mistersnooker - rik........................0-2
mistersnooker - gerben..................1- 2

3-2 tegen Hilbrand!

Vandaag merkte ik weer dat ik zeker twee frames nodig heb om het gevoel en de techniek terug te krijgen. Het is niet voor niets dat je als snookerspeler veel moet trainen en spelen en dat doe ik de laatste tijd dus veel te weinig.
Het derde frame speelde ik stukken beter dan daarvoor terwijl Hilbrand onzorgvuldiger werd, harder ging spelen en ook sneller. Dat kwam zijn nauwkeurigheid niet ten goede. Hij miste ballen die hij normaal gesproken nooit mist. Ik kwam zelfs tot een 18 break en later nog eentje van 13. In elk geval speelde ik in frame 3 en 4 (die ik allebei won) zoals ik een jaar geleden speelde. Het derde frame won ik zelfs met een voorsprong van 40 punten. Hilbrand speelde weliswaar met een handicap (15) maar de beide frames die ik won was het verschil groter dan 15.
In elk geval was het beslissende frame spannend. Hilbrand won die door een mooie roze te potten.
Voor het toernooi op 8 januari zal ik nog een keertje gaan trainen.

zaterdag 3 december 2011

tussenstanden

tussenstanden
mistersnooker - hilbrand..............2-18
mistersnooker - dennis.................0- 2
mistersnooker - rik........................0- 2
mistersnooker - gerben..................1- 2

Vastigheid weg

Mijn spaarzame aanwezigheid aan de snookertafel eist zijn tol. Vanmiddag merkte ik in een match tegen Hilbrand dat mijn vastigheid danig is aangetast. Het is ook niet voor niets dat deze sport veel trainingsuren vereist om tot een beetje niveau te komen. Tegenwoordig sta ik slecht een paar maal per maand aan de tafel en dat merk je gewoon aan de stoten, het vertrouwen in de stoten en ga zo maar door.
Toch speelde ik de eerste drie frames tegen Hilbrand ongeveer gelijkwaardig. We speelden met een 10-puntenhandicap en dat werkte wel want Hilbrand zit tegen het A-klasserschap aan. Alle vijf frames hadden een gelijkwaardige score maar in de eerste drie had ik zoveel pech dat ze allemaal verloren gingen. In het tweede frame had ik meer dan 20 punten voorsprong toen de kleuren begonnen, maar vier fouls achter elkaar werden fataal. Moet gezegd dat Hilbrand de laatste twee frames keurig afmaakte met mooie clearances (de tafel leeg spelen).
De puntenhandicap zorgt ervoor dat Hilbrand met een achterstand begint en een achterstand in de score kan hem wat verkrampen. Na een misser is hij druk bezig met zijn keu. Over het algemeen is hij voortdurend met het materiaal bezig. Op zich misschien niet erg maar volgens mij leidt het ook af van het spel. Als ik mis voel ik mezelf verantwoordelijk en mijn keu zal daarvan nooit de schuld krijgen....