zaterdag 29 september 2012

snelste 147 ooit

vrijdag 28 september 2012

tussenstanden 2012


 9-25  mistersnooker - hilbrand
 0- 2  mistersnooker - dennis
 0- 5  mistersnooker - rik
 1- 2  mistersnooker - gerben
 2- 1  mistersnooker - kevin
 0- 4  mistersnooker - david
 0- 2  mistersnooker - henk d
 0- 2  mistersnooker - rob
 0- 1  mistersnooker - bram
 4- 2  mistersnooker - peter

2-0 zege en 23 break tegen peter

Vandaag voor het eerst tegen Peter gespeeld. Ik had er al twee uur training opzitten toen hij de speelzaal binnenkwam. Voor mij kwam het goed uit om twee frames na een trainingsmiddag te spelen. Voor Peter was het natuurlijk onwennig spelen en dat bleek ook in het eerste frame. Hij gaf halverwege op nadat hij de zwarte voor de pocket totaal had gemist. Peter wilde eerst vijf minuten trainen om daarna nog een frame te spelen.
Het viel me op dat hij goede safety's speelt maar ook dat hij mentaal niet de sterkte is. Snooker is een sport die een aanslag doet op je mentale weerbaarheid. Je moet veel incasseren omdat er nogal eens iets mis gaat. Vrijwel iedereen heeft dan last van frustraties. Degene die de misser kan verwerken is in staat tot goed snookerspel.
Verder moesten we allebei aan elkaar wennen omdat we nog nooit tegen elkaar hadden gespeeld. Voor mij ging het beter dan in het eerste frame. met een break van 23 nam ik een ruime voorsprong. Peter gooide er een break van 13 tegenaan maar keek toch aan het eind tegen een paar snookers aan.
Leuk om tegen hem te spelen. Hij neemt het spel serieus net zoals ik.

donderdag 27 september 2012

vrijdagmiddag in de snookerzaal

Het weer lijkt droog. Vrijdagmiddag ben ik in de snookerzaal. Trainen of spelen tegen iemand die er ook is.

woensdag 26 september 2012

effect trainingen al merkbaar

Vanmiddag weer een paar uur getraind. Vooral de oefening van het potten gedaan. Het valt me op dat het effect van de vorige trainingen nu al merkbaar is. Het voelt niet meer zo onwennig als de eerste keren en het tempo van de witte bal kan ik nu veel beter inschatten.
Heb dus driemaal alle ballen kriskras op tafel gelegd met de kleuren op hun spot. Doel is om de tafel leeg te spelen volgens de regels. Dat ging drie keer veel beter dan de vorige keer. Daarna twee frames gespeeld waarbij ik de rol van beide spelers op me nam en tenslotte de oefening die je altijd ziet als men aan het trainen is: alle ballen op een rij in het midden.
Ben van plan om zeker driemaal per week te gaan trainen. De kans dat ik train is het grootst als het niet regent.... het scheelt al wel een stuk dat ik de keu gewoon bij Piccadilly achter kan laten.

dinsdag 18 september 2012

nuttige training (veel potten)

Vandaag een nuttige training gehad. Ik wilde veel potten en gooide alle ballen op tafel. De kleuren op hun plaats en de rode ballen willekeurig verspreid. Deze oefening spelen op tijd. Kijken in hoeveel minuten je de tafel kan leegspelen op de reguliere manier (rode, kleur etc). Niet haastig spelen want je moet alles in acht blijven nemen zoals instappen, visualiseren etc.
Ik merkte dat de eerste oefening onwennig was, maar op deze manier kon ik ook weer aan de tafel in Piccadilly wennen. Ik heb de oefening vier keer gedaan en steeds in minder tijd. Dus de ballen gingen steeds beter in de pockets. Met overhouden natuurlijk want je moet zoveel mogelijk op de normale wijze proberen te potten. Je kunt ook het aantal fouten tellen bij het leegspelen maar deze keer koos ik voor de tijd.
De volgende keer ga ik de foutieve ballen tellen per leeggespeelde tafel. Tot slot heb ik nog een frame gespeeld waarbij ik beide spelers vertolkte. Heel nauwkeurig en serieus. Je ziet dat je dan dezelfde situaties tegenkomt als in de eerste oefening.

zondag 16 september 2012

sjanghai open op eurosport

Maandag begint weer een interessant snookertoernooi. In China speelt de wereldtop en de verrichtingen zijn elke dag op Eurosport live en in herhaling te zien. Voor de echte liefhebbers dus een leuke week.

vrijdag 14 september 2012

twee frames winst tegen hilbrand

Na slechts een paar dagen trainen volgde vanmiddag de eerste krachtproef: vijf frames tegen Hilbrand. Ik wilde niet met een handicap spelen. Zoals zo vaak was Hilbrand druk in de weer met zijn materiaal. Nu had hij een nieuwe pommerans, die ingespeeld moest worden en op een gegeven moment speelde hij zelfs met twee keu's. Ik moet er niet aan denken om zoveel materiaal te hebben. Het zou ten koste gaan van mijn zelfvertrouwen. Niet mijn keu is bepalend maar mijn eigen techniek en spel.
Ik zal ook nooit tafels of pockets de schuld geven van mijn missers. Veel anderen doen dat wel om hun eigen falen te verhullen. Hilbrand mocht ik geen kansen geven omdat hij heel gemakkelijk een break kan maken. Dat lukte me de eerste drie frames wel. Ik kwam zelfs met 2-1 in frames voor, maar daarna kon ik het mentaal niet meer zo goed opbrengen om ook de safety's perfect te spelen. Het spelen van goede safety's vergt net zoveel concentratie en inspanning als het maken van punten.
Hilbrand merkte terecht op dat ik de laatste twee frames veel sneller speelde dan daarvoor. Dat had hij goed gezien. Ik was al blij dat ik twee frames van hem had gewonnen en spande me mentaal niet goed genoeg in om dat door te zetten. Zo zie je maar weer: snooker is een concentratiesport. mentaal sterk zijn is superbelangrijk.

donderdag 13 september 2012

tussenstanden 2012


 9-25  mistersnooker - hilbrand
 0- 2  mistersnooker - dennis
 0- 4  mistersnooker - rik
 1- 2  mistersnooker - gerben
 2- 1  mistersnooker - kevin
 0- 4  mistersnooker - david
 0- 2  mistersnooker - henk d
 0- 2  mistersnooker - rob
 0- 1  mistersnooker - bram
2- 0   mistersnooker - djonno

woensdag 12 september 2012

black ballgame tegen bram

Vandaag voor de eerste keer tegen Bram gespeeld. Deze talentvolle jongen speelt nog maar een jaar snooker en eindigde al in de bovenste regionen van de rankingtoernooien. Hij kwam de zaal binnen nadat ik al een tijdje had getraind op cuen en kleine trekballetjes.
De zwarte bal had ik als centrale bal en daaromheen een paar rode ballen. Deze oefening is niet alleen goed voor je basistechniek maar ook voor het bouwen van een break. Bovendien kon ik een beetje wennen aan de lakens in Piccaddilly die veel sneller zijn dan in Cua Action.
Het frame met Bram was een grappy frame. We waren allebei onwennig zonder veel zelfvertrouwen. Verder moet ik altijd eerst wennen aan een nieuwe tegenstander. Bram had na zijn vakantie in Turkije niet meer gespeeld en hoewel je kunt zien dat hij talent heeft, spatte de onwennigheid ook van zijn spel. We speelden allebei onder ons niveau denk ik. Het eindigde met een blackballgame en die won Bram. Hij staat nu in de tussenstanden met 1-0 voor! Maar ik kom hem hoop ik vaker tegen.
Vrijdag tegen Hilbrand probeer ik een of twee frames te winnen.  

maandag 10 september 2012

training en twee frames tegen rik

Vandaag weer getraind. Eerst dezelfde oefening als vrijdag en later kwam Rik binnen en dan ga je natuurlijk even spelen. Eigenlijk was ik nog niet klaar om te spelen maar Rik had ook een tijd niet gespeeld en dus werden het twee slordige frames. Daar kwam ook nog een pauze/gesprek bij want Piccadilly bereidt zich voor op zijn eerste hoofdklasseduel aanstaande zaterdag. Er moet kennelijk nog veel geregeld worden, want de lakens moeten nog worden vernieuwd en de kleding uitgedeeld.
Het is wel van belang dat ik smiddags om twee uur begin, want anders ga ik alleen maar spelen. Hilbrand, David en Djonno kwamen om een uur of vier ook de zaal in en van trainen komt dan niets meer terecht.
Mijn keu heb ik bij Piccadilly achtergelaten. Dat is wel zo handig op de fiets.
Vrijdagmiddag heb ik een speelafspraak met Hilbrand, maar ik hoop daarvoor (zeker op woensdag) nog wel even te kunnen trainen. Rik won trouwens, waardoor onze tussenstand nu 4-0 is in zijn voordeel.

vrijdag 7 september 2012

tussenstanden

 7-22  mistersnooker - hilbrand
 0- 2  mistersnooker - dennis
 0- 4  mistersnooker - rik
 1- 2  mistersnooker - gerben
 2- 1  mistersnooker - kevin
 0- 4  mistersnooker - david
 0- 2  mistersnooker - henk d
 0- 2  mistersnooker - rob
 0- 1  mistersnooker - bram

Eerste training zit erop....

Zo, de eerste training in Piccadilly zit erop. Vanmiddag bijna drie uur getraind in alle rust. Nou ja rust, je krijgt er wel gratis de hele tijd Andre Hazes erbij, maar dat is geen straf. Ben begonnen met de simpelste oefening om weer goed te cueen. Zeven rode ballen rechtstreeks in de hoekpockets schieten in drie verschillende posities. Eerst waarbij de handen op tafel kunnen. Dan dichterbij de band waardoor je met de hand op de band speelt en tenslotte met de ballen tegen de band aan. De moeilijkheidsgraad loopt daarbij op. Maar ook voor de simpelste oefening moet je je concentreren. De beide eerste oefeningen moeten foutloos gebeuren en bij de laatste schiet je de gemiste rode bal er alsnog in met de witte als cuebal.
Hier ben ik wel twee uur mee bezig geweest. Daarna nog gewoon ballen gepot kris kras op tafel. Om het gevoel weer een beetje terug te krijgen.
Was de hele middag alleen in de snookerzaal en dat was goed voor mijn concentratie. Ik weet zeker dat het gevoel binnen een week weer terug komt. Het is net zoals met fietsen. Dat verleer je nooit weer.
Maandag weer...
Wie trouwens een paar frames wil spelen is natuurlijk welkom.

woensdag 5 september 2012

Trainen in Piccadilly start vrijdag

Vrijdag begin ik met een serie trainingen bij Piccadilly. Ik word daar lid en kan dan smiddags onbeperkt trainen tussen 2 en 7 uur. Dat gebeurt alleen van maandag tot en met vrijdag. Ik heb al maanden niet gespeeld. Dus ik zal alles van de grond af moeten opbouwen. Maar als de toernooien beginnen, ben ik er klaar voor! Wie vrijdag een potje wil spelen, moet dus naar Piccadilly komen.