woensdag 31 oktober 2012

tussenstanden 2012

Voor de tegenstanders: de tussenstanden gebruik ik om te kijken of ik progressie boek. Op 1 januari staat alles weer op nul en kan ik gaan vergelijken.


 9- 25  mistersnooker - hilbrand
 0- 2   mistersnooker - dennis
 0- 10  mistersnooker - rik
 1- 2   mistersnooker - gerben
 2- 1   mistersnooker - kevin
 6-16  mistersnooker - david
 0- 2   mistersnooker - henk d
 0- 2   mistersnooker - rob
 0- 1   mistersnooker - bram
10- 9   mistersnooker - peter
 0- 2   mistersnooker - glenn
 0- 2   mistersnooker - fiege

geen regen dus snookertraining

Vanmiddag was het mooi droog weer en dus ging ik naar Piccadilly voor een snookertraining. Omdat ik weiger in de regen te fietsen ben ik voor een uitje naar de noordzijde van de stad aangewezen op droog weer.
Ik wil minimaal twee keer per week een middag trainen en als het kan wel vaker. Als ik nu zie hoe het gaat vergeleken met de keren dat ik net weer was begonnen met trainen, dan kan ik alleen maar zeggen: een wereld van verschil.
Alles voelt weer vertrouwd aan. De keuactie, de tafels, de concentratie en het tempo van de ballen. Twee uur intensief getraind en ik ging weer met een tevreden gevoel naar huis. Deze keer waren er geen clubgenoten om mee te spelen maar als ze er wel waren geweest, had ik alle frames gewonnen. Althans, zo voelde het....

dinsdag 30 oktober 2012

snooker blijft een concentratiesport

Vanmiddag vier frames gespeeld tegen David. We arriveerden allebei om kwart over twee bij Piccadilly. Ja, wat doe je dan? Spelen in plaats van trainen. De les die ik vandaag heb geleerd is dat ik na de eerste twee frames mijn concentratie moet bewaren. David won met 3-1 maar het was een spannende match. Hij speelde ook niet zo geconcentreerd waardoor ik wel wat meer frames had kunnen/moeten winnen.
Overigens was het bloedheet in de snookerzaal. Ik hoop niet dat dat de hele winter zo blijft, maar volgens Erik is het moeilijk om de temperatuur per zaal te controleren.

dinsdag 23 oktober 2012

langdurig safety-spel tegen rik

Vanmiddag twee mooie frames tegen hoofdklasser Rik gespeeld. In het eerste frame hadden we een safetyspel dat wel dertig stoten duurde. Het mooie was dat er maar twee stoten daarvan minder goed waren. De witte werd steeds veilig geplaatst. het werd ook een close frame dat Rik won. Daarna was het tweede frame sneller afgelopen. Rik koos vaker voor de pot en ik werd een paar maal stevig gesnookerd, waardoor ik het frame kon opgeven voordat we aan de kleuren begonnen waren.
Was na de frames mentaal/fysiek veel vermoeider dan na een middagje trainen. Had natuurlijk te maken met het zorgvuldige spel. Rik hoef je weinig kansen te bieden om een break te maken.

maandag 22 oktober 2012

training en drie frames tegen david

Vanmiddag eerst een uurtje getraind en zoals zo vaak kwam er iemand van de club langs. David wilde wel een paar frames spelen en het werd 2-1 voor hem met een blackballgame in het derde frame. Hij speelt niet alleen om te potten - zoals veel spelers in cue action - maar heeft vooral tactische elementen in zijn spel. Het eerste frame moest ik even wennen, maar daarna waren we aan elkaar gewaagd.
Toch opvallend dat veel spelers in Piccadilly tactisch spelen. Ligt mij wel. In cue action word je vaak iets verweten als je safety's speelt. Vreemd.

woensdag 17 oktober 2012

1-1 tegen peter

Vanmiddag eerst een uurtje getraind en daarna nog twee frames tegen Peter gespeeld. Het is me nog steeds niet duidelijk wat voor soort speler hij is. Af en toe speelt hij rustig, dan weer wild en hard en een volgende keer weer alles door elkaar. Vanmiddag speelde hij vooral te hard waardoor veel pots misgingen.
Het eerste frame was voor hem dankzij een paar mooie minibreaks en het tweede was heel bijzonder. Ik stond 18 achter met 18 op tafel. Uiteindelijk speelde ik alles weg waarna een respotted black aan de orde was. Die beslissende bal zorgde voor spannende momenten. Hij miste een gemakkelijke en liet de bal vlak voor de pocket liggen.
Ik denk dat we qua niveau niet veel voor elkaar onderdoen. Peter moet wel serieuzer spelen als hij traint en oefent, want de stelling is nu eenmaal dat je traint zoals je speelt. Of speelt zoals je traint. Dat maakt niet uit.

zondag 14 oktober 2012

ongunstige loting: twee a-spelers

Het toernooi in Cue Action begon voor mij met een ongunstige loting. Direct tegen Arjen Fiege en dan weet je dat je kansloos bent. In de beide frames had ik geen schijn van kans. Ook geen wonder als je beseft dat Arjen al vanaf zijn 14de jaar aan het snookeren is.
In de verliezersronde moest ik weer tegen een A-spelers: Glen van Balgooy. Maar in deze wedstrijd had ik meer kansen. Sterker nog, het tweede frame werd beslist met de zwarte en laatste bal. Glen speelde stukken minder dan de goed pottende Fiege.
Al met al ben ik niet tevreden, want afgezien van de tegenstanders miste ik te veel gemakkelijke ballen. Maar ik ben wel blij dat ik de laatste weken heb getraind, want anders was het helemaal niets geworden.

vrijdag 12 oktober 2012

ophalen keu en lichte training

vandaag de keu opgehald in verband met het toernooi van as zondag in Cue Action. Van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele frames te trainen. veel had het niet om het lijf. Maar voor het toernooi heb ik wel hoge verwachtingen. Zoals zo vaak is de loting cruciaal.

woensdag 10 oktober 2012

tussenstanden 2012

 9-25  mistersnooker - hilbrand
 0- 2   mistersnooker - dennis
 0- 7   mistersnooker - rik
 1- 2   mistersnooker - gerben
 2- 1   mistersnooker - kevin
 2- 9   mistersnooker - david
 0- 2   mistersnooker - henk d
 0- 2   mistersnooker - rob
 0- 1   mistersnooker - bram
 5- 3   mistersnooker - peter
 0- 2   mistersnooker - glenn
 0- 2   mistersnooker - fiege



peter vecht terug met goed spel

Vanmiddag weer twee uur getraind en twee frames gespeeld. Alles natuurlijk ter voorbereiding op het eerste toernooi van as zondag in cue action. Vrijdag volgt nog een laatste sessie en dan moet ik niet vergeten mijn keu mee te nemen want anders heb ik zondag geen speeltuig.
Het trainen was dezelfde als de vorige keer. Vier rode ballen van tafel spelen. het ging veel beter dan de vorige keer. Maar ik was verbaasd over het spel van peter, die zijn negatieve score tegen mij tot twee frames terugbracht. Hij speelt het beste als hij langzaam en rustig speelt maar dat geldt voor iedereen. In ben in elk geval gewaarschuwd voor de volgende keer. peter won twee frames.

maandag 8 oktober 2012

prima training, lekkere frames

Vanmiddag eerst prima getraind op long pots. De volgende oefening: leg voor elke hoekpocket een rode bal met een afstand van 30 a 40 centimeter. probeer nu alle vier ballen in zo min mogelijk stoten van tafel te spelen te beginnen met een long pot. Het was moeilijker dan ik dacht. Maar na twee uur (!) ging het stukken beter. Een paar maal vier stoten en verder veel vijf en zes stoten. Dit is niet alleen een oefening op long pots maar ook een oefening om wit in positite te houden.
Om vier uur kwam Peter binnen die wel wilde spelen. Tegen hem heb ik een positieve score (zie tussenstanden) en door de training voelde ik me ook sterk. Het eerste frame won ik dan ook zonder hoge breaks en het tweede frame was een beetje vreemd. Peter had wat haast en speelde daarom op elke bal. Het was daarom niet zo moeilijk om ook het tweede frame te winnen.
Kortom een mooie snookermiddag.  

zaterdag 6 oktober 2012

trainen voor eerste toernooi

Volgende week veel trainen voor het eerste snookertoernooi op zondag 14 oktober. Op droge middagen (want fietsen in de regen is verschrikkelijk) ben ik te vinden in Piccadilly.

dinsdag 2 oktober 2012

training en frame ideale combinatie

Vanmiddag een frame tegen Rik gespeeld en getraind. Rik en Peter waren ook aanwezig en het viel me wel op dat de concentratie minder goed is als er anderen in de zaal zijn. Met name tijdens het trainen is het moeilijk om niet naar de andere speeltafel te kijken. Maar over het algemeen had ik na afloop een prima gevoel.
Ook het frame tegen Rik - een hoofdklasserspeler - ging redelijk goed. In elk geval beter dan de vorige frames tegen hem. Hij speelt zeer tactisch en dat ligt me wel omdat ik dat zelf ook doe. het valt me op dat er in Piccadilly tactischer gespeeld wordt dan bijvoorbeeld in Cue Action, waar de spelers vooral potten.
Ben nieuwsgierig wanneer ik een frame van Rik kan winnen. Maar na een paar weken trainen en spelen gaat het steeds beter met het balgevoel en het tempo van de ballen.
Het was trouwens vandaag ook lekker weer (droog) om naar Piccadilly te fietsen...

maandag 1 oktober 2012

eerste nnrs-toernooi 14 oktober

Het eerste NNRS-toernooi is gepland op 14 oktober in Cue Action te Groningen. Zaal open vanaf 11.15 uur en de deelname is voor iedereen mogelijk. Gegarandeerd tweemaal best of three voor 7,50 euro. Komt allen.