zaterdag 30 maart 2013

tussenstanden tegenstanders


2013  totaal

2-7     14- 39   mistersnooker - hilbrand
0-0      0- 2      mistersnooker - dennis
1-10    3- 28    mistersnooker - rik
0-0      1- 2      mistersnooker - gerben
5-4      7-5       mistersnooker - kevin
18-25  34-54    mistersnooker - davith
0-0      0- 2      mistersnooker - henk d
0-0      0- 2      mistersnooker - rob
0-0      1- 1      mistersnooker - bram
6-8      21-19   mistersnooker - djonno
0-0      0- 2      mistersnooker - glenn
0-0      0- 2      mistersnooker - fiege
0-2      0-4       mistersnooker - be dik
0-0      1-2       mistersnooker - willem 
0-0      2-0       mistersnooker - danny
2-0      2-0       mistersnooker- erik v
1-2      1-2       mistersnooker - hans de J
2-1      2-1       mistersnooker - johannes
0-2      0-2       mistersnooker - rolf  

Voor tegenstander overdag: hielkema@home.nl
Piccadilly ma t/m vr tussen 14 en 18 uur

vrijdag 29 maart 2013

mentale beproeving in snookerzaal

Vanmiddag had ik in een match tegen Davith een mentale beproeving. Je hebt wel eens van die dagen dat het net niet is en dat je alle gemakkelijke ballen weggeeft en niets terug krijgt. Aan de andere kant speelde Davith supergoed met een hoge focus. Hij speelde in het eerste frame een goede break waar ik weinig mee kon. Dat bleef me de hele middag achtervolgen.
Uiteindelijk had ik twee van de zes frames kunnen winnen. Het werd er eentje omdat ik in het andere verzuimde een clearance vanaf de bruine bal te voltooien. Bruin, blauw en roze gingen erin en de zwarte lag voor de middenpocket. Omdfat wit in een rechte lijn lag stootte ik superzacht naar zwart toe en dat had ik beter niet kunnen doen. De tafels bij Piccadilly zijn namelijk met hele zachte ballen onbetrouwbaar. Ik miste zwart die ik eigenlijk niet kon missen. Ik had het moeten weten.
Maar de zege voor Davith was trouwens dikverdiend. Hij speelde een van zijn betere matches tegen mij.

donderdag 28 maart 2013

training op frames

Vandaag anderhalf uur getraind op het spelen van frames. Dan kom je alle ballen tegen die je normaal gesproken tegenkomt in de frames die je speelt. Afwisselend dus en het was alweer twee dagen geleden dat ik in de snookerzaal was...

maandag 25 maart 2013

rustige training potten

Vanmiddag twee uurtjes rustig getraind op potten. gelet op de houding en de andere technieken. Na het langdurige toernooi van zondag dus even de puntjes weer op de i gezet.

zondag 24 maart 2013

johannes uit masters gespeeld

Vandaag het laatste toernooi gespeeld van de nnrs. In Cue Action heb ik vanaf 11 uur tot half acht 8 frames gespeeld met wisselend succes. het begon heel goed tegen hans de Jonge, een prima speler. Het beslissende frame won hij pas op de laatste kleuren. Daarna moest organisator Johannes van me winnen in de verliezersronde om de Masters in Emmen te halen. Dat derde frame won ik doordat hij een foul maakte op roze en een gemakkelijke roze voor me achterliet. Jammer voor Johannes maar degene die wel de Masters haalde was iemand die nog nooit bij de eerste acht was geweest.
Tot slot speelde ik nog twee verloren frames tegen Rolf in de kwartfinale van de verliezersgroep. Ik was wat moe geworden (fysiek en mentaal) en kon het niet meer opbrengen om 100 procent te spelen. Rolf maakte het trouwens goed af door in het tweede frame alles te potten.
 

vrijdag 22 maart 2013

2-2 tegen Davith

Vanmiddag de vijfde achtereenvolgende dag in de snookerzaal geweest. Davith was de tegenstander en we speelden heel serieus en tactisch. Hij wilde zich voorbereiden op een competitiewedstrijd in de hoofdklasse en ik bereidde me voor op een toernooi van zondag in CA.
Het eerste frame won hij evenals het tweede. Dat gebeurde zonder hoge breaks maar dat was niet zo verwonderlijk omdat we elkaar amper kansen gaven. Daarna was het mijn beurt. Het derde frame en het vierde waren voor mij hoewel het laatste frame niet meetelt voor de tussenstanden omdat we met 6 rode ballen speelden (tijdnood).

donderdag 21 maart 2013

rustige training in drukke snookerzaal

Vanmiddag rustig getraind op een oude oefening: vier rode ballen rond de roze bal en de tafel vervolgens leegmaken. Ook de gekleurde ballen liggen daarbij op hun spot. het was druk. Vier van de vijf tafels waren bezet en dat is een leuk beeld.
Vrijdagmiddag nog een match tegen Davith en zondag dus het toernooi in CA. Deze week elke dag in de snookerzaal geweest.

woensdag 20 maart 2013

spannend frame helaas niet afgemaakt..

Vanmiddag een spannend frame gespeeld tegen iemand die een beetje op tijd stond. Was jammer want het frame konden we daardoor niet afmaken. Met een voorsprong van 12 punten en 22 punten op tafel claimde hij wel de winst. Maar die vlieger gaat natuurlijk niet op. Hoe graag je ook wil winnen...

dinsdag 19 maart 2013

tussenstanden tegenstanders


2013  totaal

2-7     14- 39  mistersnooker - hilbrand
0-0      0- 2     mistersnooker - dennis
1-10    3- 28   mistersnooker - rik
0-0      1- 2     mistersnooker - gerben
5-4      7-5      mistersnooker - kevin
14-24  30-53   mistersnooker - davith
0-0      0- 2      mistersnooker - henk d
0-0      0- 2      mistersnooker - rob
0-0      1- 1      mistersnooker - bram
5-7      20-18   mistersnooker - djonno
0-0      0- 2      mistersnooker - glenn
0-0      0- 2      mistersnooker - fiege
0-2      0-4       mistersnooker - be dik
0-0      1-2       mistersnooker - willem 
0-0      2-0       mistersnooker - danny
2-0      2-0        mistersnooker- erik v
1-2      1-2       mistersnooker - hans de J
2-1      2-1      mistersnooker - johannes
0-2      0-2      mistersnooker - rolf  

Voor tegenstander overdag: hielkema@home.nl
Piccadilly ma t/m vr tussen 14 en 18 uur

maandag 18 maart 2013

frames die je niet kan/mag winnen

Je hebt van die frames die je niet kan en mag winnen. Zo speelde ik vanmiddag een frame dat bepaald werd door zes fouls van mij. Geen pech, maar het was mijn eigen schuld. Toch kreeg ik 24 strafpunten en die nekten me. Het frame had ik rustig opgebouwd met een voorsprong van 22 punten. Daarna volgden achter elkaar zes fouls. Na de eerste denk je nog: ok kan gebeuren en na de tweede denk je: he dat is al de tweede en na de derde denk je: nu komen er nog meer en na de vierde denk je: ja dit is zo'n frame dat gedoemd is te verliezen.
Gelukkig was het maar 1 frame en geen match..  

vrijdag 15 maart 2013

magere oogst: 1 framewinst tegen hilbrand

Hilbrand was met 4-1 vanmiddag te sterk voor mij. Vooral de ballen recht vooruit gingen er bij hem keihard en heel secuur in. Als de bal maar een beetje in de lijn van de pocket ligt, dan mist Hilbrand nooit. Misschien had ik het laatste frame nog kunnen winnen (blackballgame) maar ik miste de zwarte bal naar de middenpocket.
Tot dusverre speel ik 1 op 2 tegen hem en ik hoop dat het dit jaar meer in balans komt.

donderdag 14 maart 2013

2-0 zege op a-speler kevin

Vandaag twee goede frames gewonnen van Kevin, een A-speler van de Noord-Nederlandse ranking. Het eerste frame won ik zelfs met 89-19. Ik speelde mijn eigen spel: potten als het kan en safety's als het moet. Daarna won ik ook gemakkelijk het tweede frame en van een A-speler had ik eerlijk gezegd meer tegenstand verwacht.
Jammer genoeg vertelde Kevin later dat hij niet speelde om te winnen maar om breaks te maken. Ik speel graag tegen spelers die willen winnen. Overigens maakte ik de hoogste break van 23.

woensdag 13 maart 2013

even weer wennen aan spel hilbrand

Vandaag voor het eerst sinds maanden weer eens gespeeld tegen Hilbrand. Daar moest ik wel even weer aan wennen. Halverwege de match vlogen mijn witte ballen in off en ik maakte series fouls. Natuurlijk geen excuus maar het speelde me wel parten. Hilbrand maakte er dankbaar gebruik van. Gelukkig won ik het laatste frame met veel punten verschil en dat gaf een prima gevoel.
Tot slot nog een frame tegen Djonno gewonnen. Spannend, want het was een blackball game.
Opvallend was nog dat op een gegeven moment alle tafels bezet waren. En dat op een doordeweekse middag.

dinsdag 12 maart 2013

framewinst op rik

Vandaag een frame van Rik gewonnen, de hoogste speler op de rankinglijst van Noord-Nederland. Davith was zo vriendelijk om met wat Feyenoord-gebabbel Rik af te leiden. Het eerste frame had de topspeler van NNederland nog een break van 59 gemaakt. Het tweede was voor mij en het derde frame eindigde close. Rik won dat frame op de laatste kleuren.
In de onderlinge tussenstand loop ik 1 frame tegen 10 voor Rik. Dit jaar wil ik die score gaan verhogen naar bv 2 op 10.

vrijdag 8 maart 2013

davith komt sterk terug: 3-1

Davith kwam vanmiddag na de 3-0 nederlaag van eerder deze week sterk terug. Hij nam revanche met een 3-1 zege. Twee van de vier frames waren weer blackball games. Vergeleken met eerder speelde Davith goed en geconcentreerd. Hij had ook de run of the balls maar dat is vaker zo als je goed speelt.

woensdag 6 maart 2013

3-0 zege op davith

Vandaag drie frames gewonnen van Davith. Ik had me voorgenomen om 100 procent geconcentreerd te spelen. Ik gaf weinig gemakkelijke ballen weg en het potten ging ook nog aardig goed. Hoge breaks waren er niet bij. De hoogste was 16. Maar het speelde allemaal wel lekker. Davith was wat nonchalant met het safetyspel. Dat zit een beetje in zijn spel opgesloten.

dinsdag 5 maart 2013

drie frames getraind

Vanmiddag drie frames getraind hoewel het eigenlijk terrasweer was. Maar ja, ik ben bezig met mijn 10 duizend uur trainen. Daarna ben ik volgens de wetenschappers een topspeler.
In elk geval morgen wat frames met Davith spelen.

maandag 4 maart 2013

prima training

Vanmiddag twee uren goed kunnen trainen. Het was deze keer niet zo warm in de speelzaal, waardoor het spelen wat soepeler ging. Veel getraind op potten en overhouden met de witte bal. Al die trainingen moeten ervoor zorgen dat er meer en beter wordt gewonnen/gespeeld.

vrijdag 1 maart 2013

training op breaks

Vandaag twee uur getraind op breaks met de oefening die ik al eerder heb gedaan: gemakkelijke rode ballen rondom de pockets en de kleuren op hun plaats. Ging wel lekker.