donderdag 30 januari 2014

2-1 zege op hilbrand

Vanmiddag drie frames tegen Hilbrand gespeeld. Twee van de drie eindigden in een blackball game en we wonnen daarvan elk eentje. Het eerste frame duurde ongeveer een uur en in dat taktische spel voelde Hilbrand zich niet zo happy als ik. Overigens speelde Hilbrand alle drie frames minder taktisch dan anders en dat zou hem wel eens kunnen opbreken tijdens het NK snooker.
Overigens kwamen we niet tot opzienbarende breaks. Geen enkele keer in de twintig.

woensdag 29 januari 2014

tussenstanden tegenstanders


2014  totaal

3-5      25-56   mistersnooker - hilbrand
0-0      0-6      mistersnooker - dennis
3-10     8-58    mistersnooker - rik
0-0      1- 2      mistersnooker - gerben
1-2      9-13    mistersnooker - kevin
0-3      41-69    mistersnooker - davith
0-0      1- 4      mistersnooker - henk d
0-0      0- 2      mistersnooker - rob
0-0      1- 1      mistersnooker - bram
9-13    32-34   mistersnooker - djonno
0-0      0- 2      mistersnooker - glenn
0-0      0- 4      mistersnooker - fiege
0-0      0-4       mistersnooker - be dik
0-0      1-2       mistersnooker - willem 
0-0      2-0       mistersnooker - danny
0-0      2-0       mistersnooker- erik v
0-0      1-2       mistersnooker - hans de J
0-0      2-1       mistersnooker - johannes
0-0      0-4       mistersnooker - rolf 
0-0      2-1       mistersnooker - steven zwerver
0-0      1-2       mistersnooker - ronald r
10-10  10-10   mistersnooker - raphael
0-2      0-2      mistersnooker - jerome
2-1      2-1      mistersnooker - patrick


2-2 tegen d.

Vanmiddag een prima snookerdag gehad. D. wilde wel spelen en deed dat in het eerste frame bijzonder goed. Hij maakte een break 24 en later nog een 20 break. Mentaal is hij sterker geworden en hij heeft altijd oog voor de witte bal (positie op de volgende).
We hielden elkaar in de score in evenwicht en in het laatste frame maakte ik ook een 20 break. Met een moeilijke roze als hoogtepunt (vuistje van Selby). In totaal staan we qua score dicht bij elkaar (zie tussenstanden tegenstanders (bij oudere berichten).

dinsdag 28 januari 2014

training en 2-0 zege op rafael

Vanmiddag weer een uur of drie gesnookerd. Eerst twee uurtjes getraind en daarna nog twee frames gespeeld tegen Rafael. Hij speelde wat minder met het potten. Vermoedelijk omdat hij vlak daarvoor een aantal poolgames had gespeeld. Je kunt beter eerst snookeren en daarna poolen. Hij was kennelijk de grote gaten (pockets) gewend en had nogal wat missers. Aan de andere kant was ik wel tevreden met mijn eigen spel. Het tweede frame gaf hij voortijdig op omdat hij weg moest maar na een mooie 16 break stond ik al wel een punt of 20 voor.  

vrijdag 24 januari 2014

training van twee uur

Vanmiddag alleen getraind. Gewoon de ballen op een rij met zwart en roze en proberen alles te potten volgens de regels. Dat gebeurde natuurlijk niet foutloos maar je bouwt er wel wat consistentie mee op. In feite was het de eerste keer dat ik in Tasmania was zonder een frame te spelen tegen een tegenstander.

woensdag 22 januari 2014

weer 2-1 tegen rafael

Vanmiddag eerst een kwartier getraind en vervolgens weer drie frames gespeeld tegen Rafael. En evenals maandag werd het weer 2-1 voor hem. Alle drie frame waren trouwens close in de score. De frames werden pas beslist door de laatste kleuren. Goede tegenstander die ook taktisch kan spelen.
Tijdens onze match kwam Reind Duut binnen met iemand om te snookeren. Mijn oude trainer (zes jaar geleden enkele trainingen van hem gehad) kan het nog steeds hoewel ik ook een frustratiemomentje van hem waarnam.

maandag 20 januari 2014

1-2 tegen nieuwe speler rafael

Vanmiddag tegen een nieuwe speler drie frames gespeeld: Rafael. Hij heeft in Tasmania een snookerdeal. Dus die zullen we hier wel vaker zien. Een goede speler met een poolachtergrond. Dat zie je meteen aan zijn cue action. Vrijwel alle ballen worden met flink wat trekeffect gespeeld. Op de ballen die met gevoel gespeeld moeten worden scoort hij minder. Maar hij maakte wel een paar breaks van in de twintig. De eerste twee frames won hij maar in het derde wilde ik toch ook in de score meedoen. Ik won het frame door een moeilijke roze te potten en daarna een gemakkelijke zwarte. Al met al een leuke snookerdag.

vrijdag 17 januari 2014

slechte snookerdag zonder framewinst

Vanmiddag een slechte snookerdag beleefd zoals je dat wel eens meemaakt. Vrijwel niets lukte en het gevolg was dat ik in totaal vijf frames verloor. Eerst drie van Davith die me weinig kansen gaf en daarna nog twee van D. die vloekte dat het een lieve lust was (niet verbaal maar met de ballen) en deed alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Het geheel tastte mijn humeur zelfs aan en dat gebeurt zelden.
Maandagmiddag maar weer opnieuw beginnen. In elk geval had ik deze week tegen Rik een 2-2 score en won ik met 2-1 van D.
 

dinsdag 14 januari 2014

2-2 tegen hoofdklasser rik

Vanmiddag vier frames tegen Rik gespeeld. Hem beschouw ik als de beste tegenstander die ik in het Noorden kan tegenkomen. Het moet gezegd dat hij niet zijn beste spel liet zien maar dat was de vorige keer ook al zo. Het uitstapje naar Zuid-Afrika (geen snookertafels) heeft hem qua spel geen goed gedaan. Bovendien begon hij al direct aan het bier en alcohol bevordert je concentratie niet.
Twee van de vier frames waren een blackballgame. Rik won er eentje en ik ook, waardoor het uiteindelijk 2-2 werd. Mijn beste score tegen hem. Bovendien maakte ik een break van 20 die er wel mooi uitzag.
Gezien de weersvoorspelling - komende dagen veel regen - zal het vermoedelijk vrijdagmiddag worden dat ik weer in Tasmania ben.
 

maandag 13 januari 2014

winst in drukke snookerzaal

Vanmiddag was het druk in Tasmania. Op een gegeven moment waren alle vier snookertafels bezet en ook nog een pooltafel. Mensen uit Cue Action zie je ook veel overdag omdat ze daar dicht zijn en pas om 18 uur open gaan.
Na een kwartiertje trainen heb ik drie frame tegen D. gespeeld. Het tweede frame was zo slecht van beide kanten dat we ons doodschaamden. Alleen maar fouls en witte ballen die van tafel verdwenen. Dat ging door tot en met de laatste zwarte bal. D. potte de bal (in blackballgame) maar wit verdween ook van tafel. Het laatste frame was ook een blackballgame. Dat frame was iets minder slecht maar ook nog niet om over naar huis te schrijven. Uiteindelijk won ik met 2-1.
Alleen maar leuk voor de onderlinge tussenstand. (zie tussenstanden tegenstanders).

vrijdag 10 januari 2014

drie tegenstanders: blackballgame, verlies en winst

Vanmiddag had ik in Tasmania drie tegenstanders. Eerst speelde ik een frame tegen Rik, die daarna weg moest (iets regelen voor vriendin) Het werd een blackballgame die Rik uiteindelijk in zijn voordeel besliste.
Daarna kwam Hilbrand weer eens bij mij aan de tafel. Het werd zoals altijd een 5-frame-match. Hij won met 4-1 maar gaf na afloop toe dat het ook best 3-2 had kunnen zijn. Ook tegen hem speelde ik een verloren blackballgame.
Tot slot speelde ik nog een frame tegen D. die de hele middag had getraind. Hij speelde eigenlijk beter en maakte een mooie break, maar met een finish van break 18 (groen, bruin, blauw, roze) kon ik het frame toch nog winnen.
Een mooie snookermiddag derhalve.

dinsdag 7 januari 2014

eerste frames van het nieuwe jaar

De eerste frames van 2014 speelde ik vanmiddag tegen D. Het begon goed voor mij (framezege), maar daarna ging het steeds slechter met het derde frame als dieptepunt. D. strafte mijn fouten en pech goed af waardoor hij mij in de totaalstand op 1 frame is genaderd. We speelden niet zo denderend. Allebei scoorden we een break van 16 en dat was het dan.
Na het laatste frame begon het hard te regenen terwijl ik juist op de fiets stapte. En het zou een droge dag worden... In principe fiets ik niet door de regen. Maar ja. En ik vergat ook nog mijn magneetkrijtje mee te nemen. Niet zo'n leuke middag dus, hoewel ik het spelen altijd wel kan waarderen.