maandag 30 maart 2015

Jordie wint moneymatch met 5-0

Vandaag won Jordie voor het eerst met 5-0 van mij in een moneymatch. Ik slaagde er altijd wel in een frame te pakken, maar dat lukte vanmiddag niet. Toch waren er twee blackballgames, die ik had kunnen winnen. Maar de eerste won hij met een geweldige vloek en de tweede met een inn-off van mij. Voor de rest was ik tevreden met drie frames en de overige twee won Jordie met goed spel en leuke breaks. Hij won 25 euro, maar wilde wel perse mijn drankje betalen.

vrijdag 27 maart 2015

uurtje getraind...eindelijk

Eindelijk een uurtje getraind in Tasmania. Gewoon de puntjes op de i zetten. Basistechnieken aangescherpt en trekballen geoefend. Werd eens tijd om te gaan trainen. Komende weken veel meer trainingsuren.

donderdag 26 maart 2015

Goede score voor Rik en Ronald

Zo halverwege de snooker league deel 2 hebben Rik en Ronald in de A-finale een prima score bereikt. Uit drie matches veroverden ze negen frames. Hilbrand staat weliswaar op kop, maar die heeft al 5 matches gespeeld.
In de B-finale is Jacob de leider met 6 uit 3. Tegen Geert moest hij deze week wel een 2-1 nederlaag incasseren.

De uitslagen:

A-finale:
Rik - Albert            3-0
Jordie - kevin         3-2
Raphael - Hilbrand 3-2
Ronald - Freddie    3-1

B-finale:
Henk - Johan       1-2
Davith - Maarten  2-1
Jaap - Rene         2-1
Geert - Jacob      2-1

Standen:

A-finale:
1. Hilbrand          10-5
2. Rik                   9-3
3. Ronald             9-3
4. Freddie            6-3
5. Raphael            5-2
6. Kevin               5-3
7. Jordie               3-2
8. Albert              3-3

B-finale:
1. Jacob              6-3
2. Henk               5-3
3. Geert               4-2
4. Jaap                4-2
5. Davith             2-1
6. Johan              2-1
7. Rene               2-3
8. Maarten          1-1

dinsdag 24 maart 2015

match snooker league beslist met blackballgame

Vanavond tegen Johan een match gespeeld voor de B-groep snooker league Tasmania. Op een bescheiden niveau kwamen we uit op een 1-1 stand waarna er een decider aan te pas moest komen om de match te beslissen. We kwamen uit op een blackballgame en dan weet je dat het alle kanten op kan. Johan kreeg van mij een cadeautje omdat ik de bal voor een pocket legde. Het voordeel van dit alles is dat alle frames dezelfde waarde hebben voor de stand. Dus ook als je met 2-1 verliest heb je toch een frame te pakken.

maandag 23 maart 2015

Spannende frames tegen Jordie

Vanmiddag vijf frames tegen Jordie gespeeld en zeker drie van de vijf waren zo spannend dat het tot een blackballgame kwam. De laatste won ik omdat Jordie de zwarte bal probeerde safe te spelen terwijl Higgins juist iedereen adviseert om de zwarte bal in de blackballgame altijd proberen te potten. Jordie won dus de meeste frames. Tegen hem moet je beetje taktisch gaan spelen. Kan hij moeilijk tegen....

vrijdag 20 maart 2015

Freddie stunt met whithewash

Deze week werden weer wat matches gespeeld voor de A- en B-finale van de snooker league in Tasmania. Opvallend was de 3-0 whitewash van Freddie die Kevin met 3-0 klopte. Voor de rest valt er nog niet veel te zeggen hoe dit afloopt. Ronals revancheerde zich voor de bekernederlaag tegen Kevin door tweemaal te winnen.

De uitslagen:

A-groep:
Rik - Jordie           3-0
Ronald - Hilbrand   3-0
Kevin - Raphael     3-2
Fredie - Kevin       3-0
Ronald - Albert     3-1
Freddie - Hilbrand 2-3

B-groep:
Jacob - Henk    2-1
Geert - Rene    2-1

Stand A-groep:
1. Hilbrand       8-4
2. Rik               6-2
3. Ronald          6-2
4. Freddie         5-2
5. Kevin            3-2
6. Albert           3-2
7. Raphael        2-1
8. Jordie           0-1


Stand B-groep:
1. Jacob       5-2
2. Henk       4-2
3. Geert       2-1
4. Jaap         2-1
5. Rene        1-2
6. Johan       0-1

dinsdag 17 maart 2015

Met twee Cheecky Vimto's naar 1-2 tegen Jacob

Tasmania verleidde me vandaag om Cheecky Vimto's te gaan drinken. Groot glas, veel ijs, beetje rode Port en een wodkamix. Drinkt lekker weg. Maar in het laatste frame tegen Jacob voelde ik het toch wel in de benen. Hij won de beide eerste frames en het derde was voor mij na het potten van de roze de zwarte bal. Het was geen hoogstaande match, maar ik was blij dat ik toch nog een frame kon winnen. Op de andere tafel zag ik Freddie Kevin helemaal ondersteboven spelen met taktisch spel. Freddie won met 3-0.

maandag 16 maart 2015

Framewinst tegen Jordie

Vandaag toch weer een match gespeeld. Ik wilde eigenlijk een tijdje alleen maar trainen, maar de invitatie van Jordie kon ik niet weerstaan. Het werd een niet al te hoogstaande match, waarin ik uiteindelijk toch nog een frame op mijn naam zette door een blackballgame te winnen. Jordie had een inn off en dan ben je geklopt.

vrijdag 13 maart 2015

eerste uitslagen A- en B-poule snooker league

Vandaag de eerste update van de snooker league Tasmania in de A- en B-groep. Het zal niet vaak voorkomen maar ik zet mezelf in de B-groep even op nummer 1 na de 3-0 zege op Rene. Opvallende winst was er voor nieuwkomer Jaap die Davith met 2-1 versloeg.

De uitslagen deze week:

Beker:
Kevin - Ronald 3-1

A-groep:
Rik - Hilbrand  3-2
Hilbrand - Albert 3-2

B-groep:
Henk - Rene   3-0
Jaap - Davith  2-1
Jacob - Johan 3-0

Standen:

A-groep:
1. Hilbrand      5-2
2. Rik             3-1
3. Albert         2-1

B-groep:
1. Henk         3-1
2. Jacob        3-1
3. Jaap          2-1
4. Davith       1-1
5. Rene         0-1
6. Johan        0-1



donderdag 12 maart 2015

tijd voor trainingsweken

Vanmiddag tegen kevin kwam ik erachter dat het nu echt tijd wordt om gericht te gaan trainen. De matches met hem ga ik de komende weken onderbreken met een trainingsperiode. Met name de verkeerde schotkeuze en twijfelachtige safety's hebben me aan het denken gezet. Kevin kreeg van mij de frames in de schoot geworpen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Meer trainen en minder spelen is daarom de komende maand het motto.

woensdag 11 maart 2015

spannende moneymatch met jordie

Vanmiddag een spannende moneymatch met Jordie gespeeld. Het werd 3-2 en alleen het vierde frame was een beetje eenzijdig in het voordeel van Jordie. Het laatste frame werd beslist met een blackballgame. Ik maakte een moeilijke longpot op zwart en die ging er zuiver in. Daarvoor had Jordie een gemakkelijke roze gemist. Al met al een leuke match, die Jordie 5 euro's opleverde.  

dinsdag 10 maart 2015

Goede start in de B-finale snooker league

Vanavond een prima start gemaakt in de B-finale van de snooker league in Tasmania. Ik won met 3-0 van Rene en vooral het laatste frame ging met een forse voorsprong gepaard. Voor iedereen die meedoet: de A-groep speelt bo5 en de B-groep speelt drie frames. Net zoals in de eerste ronde.

vrijdag 6 maart 2015

Onnodige whitewash tegen Kevin

Vanmiddag won Kevin sinds een paar maanden zonder een frame in te leveren en dat was onnodig. Het derde en laatste frame had ik kunnen winnen. In het derde kon Kevin de winst pakken na een vloek en het laatste frame kon ik pakken door een relatief gemakkelijke roze bal te gaan potten. De whitewash was dus op zijn minst geflatteerd. Maar die roze had ik natuurlijk moeten potten. De meeste frames die we spelen zijn close en Kevin trekt het vaakst aan het langste eind. Maar er komt een dag....

donderdag 5 maart 2015

Volgende week start snooker league tasmania 2

De eerste ronde zit erop en de snooker league van Tasmania wordt volgende week voortgezet met de finales in de groepen A en B. De scheiding is een feit. In de A-groep zitten: Rik, Ronald, Kevin, Freddie, Jordie, Raphael, Albert en Hilbrand en de B-groep bestaat uit: Ben, Henk Johan, Rene, Jacob, Geert, Davith, Maarten en Jaap.
De eerste vier spelers van elke groep spelen later de kruisfinales. Daarna de finales etc.
Meer hierover (plus wedstrijdschema) op Tasmania-online.nl

dinsdag 3 maart 2015

3-2 tegen Jordie in moneymatch

Vanmiddag de natte sneeuw getrotseerd om een moneymatch tegen Jordie te spelen. Hij begon verrassend goed en was helemaal geconcentreerd. Dat resulteerde in een 3-0 voorsprong voor hem maar daarna was het mijn beurt. Ik begon beter te spelen en Jordie iets minder. Maar het een heeft met het ander te maken. Uiteindelijk won hij dus met 3-2 en dus slechts vijf euro. Was een leuke match.