donderdag 24 december 2015

Trainingsweek voor NRS-toernooi

Volgende week hou ik een trainingsweek voor het NRS-toernooi van 3 januari in Emmen. Vanaf maandag ben ik smiddags in Tasmania om mijn techniek te verbeteren, de vastigheid te verhogen en het potten en positie van wit te ontwikkelen. Ik speelde deze week namelijk niet echt lekker en moet het goede gevoel weer terug krijgen. Dat kan volgens mij alleen door veel trainingsuren te maken.

maandag 21 december 2015

Ik speelde tegen mezelf

Vanmiddag speelde ik meer tegen mezelf dan tegen Kevin, die trouwens goed speelde. Ik maakte de ene na de andere foul en dan kun je natuurlijk niet winnen. Ik deed het helemaal zelf en knokte dus tegen mezelf. Een vreemde gewaarwording. Alleen het laatste frame kwam ik dichtbij een zege. Ik  potte groen, bruin en blauw en probeerde daarna een moeilijke roze. Die bleef dus voor de pocket liggen. Zo'n middag dus.

zaterdag 19 december 2015

Dramatisch debuut jongste Bacuna in basis FC Groningen

Door Mistersnooker

Wat een droomdebuut in de basis van FC Groningen had moeten worden, werd voor de jonge Bacuna een nachtmerrie. Tegen Heracles moest hij door personele problemen op het middenveld spelen, maar beide treffers van de Almeloers ontstonden na onnodig balverlies van de debutant. De eerste keer na een verkeerde pass en de tweede keer na het zoveelste balverlies waardoor Reijnen een overtreding moest maken, die voor Heracles vlak voor tijd de winnende treffer opleverde.

Maar afgezien van het dramatische spel van Bacuna, maakte FC Groningen totaal geen aanspraak op de punten. Wie het duel zou winnen, kon de kerstvakantie doorbrengen als vierde ploeg van Nederland, maar de ploeg van trainer Erwin van de Looi voetbalde zo slecht dat zo'n hoge tussenklassering een aanfluiting zou zijn voor het Nederlandse voetbal. Het mag Bacuna troosten dat hij niet de enige was die taktisch faalde. Zijn teamgenoten bakten er ook niets van.

Cruijff zei ooit: elk nadeel heb een voordeel. De nederlaag in Almelo voorkomt in elk geval dat de Groningers de komende vrije weken gaan denken dat ze na Ajax, PSV en Feyenoord het beste voetbal van Nederland spelen. In die zin heeft de verliespartij toch ook zijn nut. En laten we eerlijk zijn: wat de Trots van het Noorden tot dusverre in uitwedstrijden heeft laten zien, is niet om over naar huis te schrijven. Sterker nog, het spel was niet om aan te zien.

Om dit jaar toch positief af te sluiten: FC Groningen heeft veel meer punten veroverd dan een jaar geleden over dezelfde periode en er staat straks een gretige, boomlange Noorse speler te trappelen om zijn kunsten in de spits te vertonen. De trouwe fans hebben dus wel degelijk iets om naar uit te kijken. Hun club hoeft niet meer naar beneden te kijken en met de nieuwste aanwinst is het nog wel degelijk mogelijk om vast in de subtop te blijven spelen.

Het sportieve doel is om een playoff-positie te veroveren die recht geeft op mogelijke toegang tot Europees voetbal. Hoe slecht FC Groningen in Almelo ook heeft gespeeld, dat doel is een reele optie. En als het elftal iets meer punten in uitduels haalt, kan het best nog een leuk seizoen worden.
 



      

maandag 14 december 2015

3-0 zege in snooker League

Vanavond met 3-0 gewonnen van Walter in de Snooker League van Tasmania. Tegen de verwachting in was het een gemakkelijke zege hoewel Walter een paar mooie pots maakte. Zijn basistechniek is echter niet goed genoeg. Die van mij is ook niet je-van-het maar hij beweegt niet alleen de keu als hij stoot maar ook zijn lichaam. In elk geval was het mijn  eerste 3-0 dit seizoen en daar ben ik blij mee.

zondag 13 december 2015

FC Groningen en Feyenoord in meeslepende wedstrijd naar remise: 1-1

Door Mistersnooker

Feyenoord haalde na afloop tegen FC Groningen opgelucht adem. En het stampvolle stadion de Euroborg waardeerde een meeslepend voetbalgevecht met een gul applaus. De 1-1 eindstand gaf uiteindelijk de krachtsverhouding prima weer, maar omdat FC Groningen vrijwel de hele tweede helft met een mannetje meer speelde, waren de Rotterdammers het meest blij met de puntendeling.

De teams ontwikkelden een fantastisch schouwspel waarin de wil om te winnen overheerste. Ze speelden voetbal zoals voetbal bedoeld is: met emotie, felle duels, een rode kaart (voor Feyenoord), arbitrale missers (de FC had een strafschop moeten krijgen) en kansen voor beide doelen. Na zo'n duel hoop je dat er uiteindelijk een winnaar is, maar met de remise kon eigenlijk iedereen wel vrede hebben.

Michael de Leeuw vertelde na afloop echter dat hij niet tevreden was met de 1-1 uitslag. Als belangrijkste reden noemde hij het feit dat Feyenoord de tweede helft met tien man moest spelen. Hij scoorde de openingstreffer en voetbalde vermoedelijk zijn laatste wedstrijd in de Euroborg. De Leeuw mag in de winterstop vertrekken en zelf heeft hij al aangegeven graag nog een buitenlands avontuur te willen beleven. Pas na de laatste wedstrijd voor de winterstop - volgende week uit tegen Heracles - maakt de goalgetter bekend waar hij heen zal gaan.

Hoe dan ook, zondagmiddag bleef het ongeslagen record in de Euroborg intact. Vaak was het veldspel niet om over naar huis te schrijven, maar deze keer konden de supporters met volle teugen genieten. Ook trainer Erwin van de Looi, die doorgaans kritiek krijgt om zijn verdedigende taktiek, was in een positieve stemming. Hij wisselde aanvallend op het moment dat zijn ploeg in numerieke meerderheid verkeerde. Hoesen kwam erin voor Larsen.

Toch hield het stadion af en toe zijn  adem in omdat Feyenoord in ondertal nog een paar goede scoringskansen kreeg. Het was vooral aan doelman Padt te danken dat het voetbalfestijn niet werd bedorven met een winnende Rotterdamse goal. Volgende week kan de Trots van het Noorden met Heracles wellicht uitvechten wie de vierde plaats in de eredivisie voor zich mag opeisen. Een leuke inzet voor de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar.


      

vrijdag 11 december 2015

kevin wint alle vijf frames

Kevin won vanmiddag vijf frames van me. In het derde frame raakte ik wat gefrustreerd omdat vrijwel alle ballen uitmondden in een foul. Ik maakte meer dan dertig foulpunten en dat kon ik maar moeilijk verteren. Natuurlijk ben je daar zelf debet aan maar als de ballen ook nog via andere ballen in de pocket verdwijnen dan heb je het idee dat je geen frame mag winnen. Overigens speelde Kevin goed en verdiende hij de zege op alle punten. Volgende keer beter...

donderdag 10 december 2015

FC Groningen kan weer geen vuist maken

Door Mistersnooker

FC Groningen is verlost van Europese duels en kan zich volop richten op de competitie. Het laatste duel tegen Braga kreeg net zo'n kleurloze uitslag (0-0) als het veldspel van de Groningers in de Europa League. De Portugezen vonden het een prima uitslag, want zij eindigden als eerste in de poule.

Natuurlijk, FC Groningen wilde er best een leuk potje van maken. Maar zoals zo vaak kon het elftal van trainer Erwin van de Looi geen vuist maken. Het produceren van doelpunten is voor het team net zo moeilijk als de eigen aanhang vermaken met flitsend aanvalsspel. Het is dat het elftal op een keurige vijfde plaats staat in de eredivisie, want anders zou het veel minder krediet hebben van de supporters.

De laatste Europese wedstrijd ging om des keizers baard of beter gezegd: om een paar centen, om een beetje prestige en om een wat gunstiger plaats van het Nederlands voetbal in Europa als het gaat om deelneming aan Europese competities. Voor Braga hoefde het niet zo nodig omdat die ploeg aan een gelijkspel genoeg had voor de eerste plaats in de poule. Toch kreeg die ploeg de beste kansen met twee ballen op de lat als hoogtepunten.

De nieuwsgierigheid naar de 19-jarige Noor Alexander Sorloth, de aanwinst van FC Groningen die na de winter speelgerechtigd is, groeit met de week. De Trots van het Noorden zit te springen om een aanspeelpunt in het centrum van de aanval en hij zou die rol moeten vervullen. Danny Hoesen mocht het tegen Braga als basisspeler proberen maar hij liet zien dat er weinig verbetering in zijn spel zit als spits.

Over drie dagen krijgt de Euroborg weer een wedstrijd met betekenis, want dan komt Feyenoord op bezoek. De Rotterdammers zullen het niet in hun broek doen, maar weten wel dat FC Groningen in eigen huis nog ongeslagen is. Dat - en de steun van de eigen aanhang - zou wel eens een mooie voedingsbodem kunnen zijn voor een verrassing. Winnen de mannen van Van de Looi zondag, dan is alle ellende van de Europa League in een klap vergeten.

  

3-2 tegen Hilbrand

Vanmiddag vijf frames tegen Hilbrand gespeeld in Tasmania en ik won er twee en ik weet ook waarom. Soms heb ik het idee dat ik aanvallender moet gaan spelen maar na deze middag denk ik er toch weer anders over. Hilbrand kan beter potten en breaks maken en ik kan beter verdedigen. Dan moet ik niet gaan proberen om zijn taktiek te gaan spelen. Gewoon geen kansen weggeven. Dat werkt het beste bij hem. Zelf geeft hij wel regelmatig een gemakkelijke starter en daar moet je van profiteren. Overigens ben ik een beetje jaloers op zijn aandacht voor het materiaal (keu en tafel). Die dingen spelen bij mij nauwelijks. Na een verloren frame pakt Hilbrand gewoon een andere keu. Maar hij wilde er ook eentje uitproberen.

woensdag 9 december 2015

Sinterklaascadeautje

Vandaag nog een verlaat sinterklaascadeautje gekregen van de Mini-dealer. leuk hoor.

maandag 7 december 2015

Geen schijn van kans tegen Ronald

Vanavond had ik weinig in te brengen tegen Ronald voor de snooker league van Tasmania. Hij maakte break na break en alleen in het tweede frame kreeg ik een kans. Met zwart, roze en blauw op tafel had ik een snooker nodig, maar Ronald potte blauw met een gelukje. Een 3-0 uitslag had ik wel verwacht maar niet dat het zo snel ging. Ik was al om half tien klaar.

zondag 6 december 2015

Wanvertoning FC Groningen bij Roda JC: 0-0

Door Mistersnooker

Roda JC - FC Groningen dingt mee naar de prijs voor de slechtste eredivisiewedstrijd ooit. Het was zondag niet om aan te zien en de draak van het duel kreeg dan ook de uitslag die het verdiende: 0-0. De Groningers zouden met een zege vierde zijn geworden op de ranglijst, maar de ploeg toonde geen moment aan daarnaar te streven.

Voor de Limburgers was het puntje iets om aan vast te klampen na een paar desastreuze nederlagen. En met een beetje meer geluk zouden ze er drie aan hun totaal hebben kunnen toevoegen, want FC Groningen was deze middag geen tegenstander om bang van te worden.

Iedereen in het Groninger kamp mag dan na afloop zeggen dat er wel degelijk gespeeld is om te winnen, alle toeschouwers in het stadion en de kijkers voor de buis wisten wel beter. Trainer Erwin van de Looi mag zich doodschamen voor de wanvertoning van zijn elftal. Hij is immers verantwoordelijk voor de gebeurtenissen op het veld en die waren niet om over naar huis te schrijven.

De passes misten de juiste afstand of tempo, de spelers liepen planloos op het veld en er was geen moment de bezetenheid te zien die nodig was om de vierde plaats van de eredivisie te bereiken. Natuurlijk, de ploeg staat keurig op een vijfde positie maar het veldspel en de beleving blijven vrijwel wekelijks onder de maat. Het resultaat - er zijn veel meer punten veroverd dan het vorige seizoen in dezelfde periode - is het enige waar Van de Looi tevreden over kan zijn.

Om dit verhaal niet helemaal in mineur te plaatsen, moeten we ook constateren dat de Europese midweekse wedstrijden geen afbreuk hebben gedaan aan de prestaties. De andere kant van de medaille is weer dat overwintering in Europa er eigenlijk geen moment in gezeten heeft. Komende donderdag volgt nog een laatste wedstrijd van een reeks van zes op Europees niveau, maar de fans kijken liever naar de volgende wedstrijd in de eredivisie: zondagmiddag thuis tegen Feyenoord. Met hulp van een vol Euroborg valt er dan misschien weer iets te vieren.

    


vrijdag 4 december 2015

Twee blackballgames tegen Hilbrand


Vanmiddag tegen Hilbrand gespeeld voor de snooker league van Tasmania. Het eerste frame werd bepaald door een 26 break van Hilbrand dat hij won. Daarna werd het veel spannender. Het tweede frame duurde wel drie kwartier omdat de laatste ballen moeilijk lagen. Het werd een blackballgame die ik won door een gemakkelijke zwarte te potten. Het derde frame was weer een blackballgame. Na vele kansen over en weer potte Hilbrand de zwarte waardoor hij met 2-1 won. De 26 break van Hilbrand was sportief gezien het hoogtepunt. Bij de andere frames was de spanning groot.
  

woensdag 2 december 2015

Mijn sterke punt werd mijn zwakte tegen Raphael

Vanavond verloor ik met 3-0 van Raphael voor de snooker league. Hoewel het tweede frame een blackballgame was (ik probeerde een moeilijke zwarte te potten en legde hem voor Raphael klaar) had ik niet veel in te brengen omdat ik Raphael veel gemakkelijke starters gaf. Wat normaal mijn sterkste punt is (safety's) werd nu mijn zwakte want het gebeurde niet 1 of 2 keer, maar een keer of 10. Gewoon slecht gespeeld dus. En Raphael profiteerde er uitstekend van.
 

dinsdag 1 december 2015

framewinst tegen kevin met slecht spel/concentratie

Vanmiddag was ik pas om drie uur in Tasmania om een paar frames tegen Kevin te spelen. Gelukkig won ik een frame en daarin potte ik de beste ballen: moeilijke groen en dito bruin. Voor de rest was het huilen met de pet op en dat kwam door een slechte concentratie en mentale zwakheden. Kevin profiteerde er goed van door de andere frames te winnen.