donderdag 31 maart 2016

Rik opgetraind voor belangrijke match as zaterdag

Vanmiddag eerst een uurtje getraind en daarna wat frames tegen Rik gespeeld, die zich aan het voorbereiden is op een belangrijke match van as zaterdag in de eerste divisie. De Tasmanian Devils kunnen kampioen worden en daarna playoffs spelen voor promotie naar de eredivisie. Het zou wat zijn: eredivisie snooker in Groningen. Overigens heeft Rik al een ticket verdiend voor het NK dat eind april gehouden wordt. Hij mag direct meedoen met de laatste 48 door zijn zege op het NRSS. Vorig jaar eindigde hij bij de laatste 16.

dinsdag 29 maart 2016

Leuke frames tegen Freddie de Grooth

Vanmiddag drie leuke frames gespeeld tegen Freddie de Grooth. Hij raakte de ballen net iets beter dan ik en ging dan ook terecht met de eer strijken. We deden geen rare dingen en speelden safety's als het moest en niet als het niet moest. Kortom, snooker zoals snooker bedoeld is.

dinsdag 22 maart 2016

2-1 tegen johan in snooker league

Het was vanavond een wonder dat ik een frame won tegen Johan, want het was weer zo'n avond dat alles net niet goed ging en veel dingen fout gingen. Het eerste frame won Johan terecht en in het tweede maakte ik een paar mooie ballen. Tot de zwarte. Blackballgame dus en dan is het een loterij. Het derde won ik door een mooie blauwe en roze te potten. Nee, hoge breaks waren niet te noteren.

zondag 20 maart 2016

Fluitconcert en boegeroep voor FC Groningen

Door Mistersnooker

De supporters van FC Groningen moeten de gifbeker helemaal leegdrinken. Hun club boekte in de Euroborg een negatief clubrecord tegen Vitesse, want na de 3-0 nederlaag incasseerde de club zes verliespartijen op een rij. En dat was sinds 1974 niet meer gebeurd.

De playoffs voor een ticket voor Europees voetbal kunnen de spelers van trainer Erwin van de Looi nu wel uit hun hoofd zetten. Sterker, er moet nog een puntje gepakt worden om helemaal zeker te zijn van handhaving in de eredivisie. En dat is wel iets heel anders dan de beleidsbepalers voor aanvang van het seizoen voor ogen hadden.

Directeur Hans Nijland wilde zijn trainer na de dramatische vorige vijf wedstrijden niet vervroegd op vakantie sturen. Maar om de laatste kans op playoffs te pakken, had hij dat beter wel kunnen doen. Sinds Van de Looi bekend maakte dat hij het straks voor gezien houdt, lijkt het wel alsof hij alle greep op zijn spelersgroep heeft verloren. Met wekelijkse wisselingen in de basis probeerde hij te redden wat er te redden valt, maar zijn ingrepen werken alleen maar averechts.

In het belang van de club had Van de Looi de vorige week de eer aan zichzelf moeten houden. Het begon al een beetje te rommelen in de spelersgroep met ontevreden spelers die hun ongenoegen openlijk kenbaar maakten. Dat is altijd een teken dat de neuzen niet meer in dezelfde richting staan en dat de hoofdverantwoordelijke (de trainer dus) alle kikkers niet meer in de kruiwagen kan houden.

De trouwe aanhang van de Trots van het Noorden heeft het inmiddels helemaal gehad met de trainer. De fanatiekste fans hielden zondagmiddag een demonstratieve actie door zich in de eerste twaalf minuten stil te houden. Later in de wedstrijd kregen ze geen enkele maal de gelegenheid om zich te roeren, want wat FC Groningen liet zien, was niet waard om je druk over te maken. Een fluitconcert en boegeroep waren de enige dingen die ze voor hun idolen over hadden.

Over twee weken - volgende week speelt het Nederlands Elftal twee oefenduels - staat een uitduel tegen ADO op het programma. Als dat weer een nederlaag oplevert, dan wordt het nog spannend om een degradatieplek te ontlopen. Naar boven kijken op de ranglijst heeft nu geen enkele zin meer.
 

  





dinsdag 15 maart 2016

2-1 tegen lennart in snooker league

Vanavond de eerste wedstrijd gespeeld voor de tweede helft van de Snooker League in Tasmania. Na een griepweek ook voor de eerste keer weer aan de snookertafel. Evenals onze trainingsmatches waren de frames ook vanavond weer bijzonder spannend. Lennart won het eerste frame met een geluksbal en ik het tweede met een geluksbal (de zwarte). Het derde frame leek gelijk op te gaan maar Lennart profiteerde van een slordigheid van mij op het einde. In elk geval zou een 3-0 of een 0-3 ten onrechte zijn geweest.

zaterdag 12 maart 2016

Sportieve crisis FC Groningen na vijfde nederlaag op rij

Door Mistersnooker

FC Groningen leed zaterdagavond bij Excelsior zijn vijfde achtereenvolgende nederlaag (2-1). Daarmee zit de club in een sportieve crisis want de kans om de playoffs te halen voor een ticket Europees voetbal wordt elke week kleiner. Niet alleen de verliespartijen zijn zorgwekkend maar zeker ook de manier waarop de duels worden gespeeld.

Trainer Erwin van de Looi mag deze week wel even in de spiegel kijken en zich afvragen waarom Michael de Leeuw van hem geen basisplaats meer krijgt. Deze aanvaller, die als invaller in de tweede helft niet alleen voor vuur zorgde maar ook de Groninger treffer voor zijn rekening nam, was nota bene de belangrijkste aanjager van de ploeg in de jacht op een goed resultaat.

De inzet en bezieling dropen van De Leeuw af en het is niet zonder reden dat hij met afstand de populairste speler is in de ogen van de groen-witte supporters. Met hem in de ploeg was FC Groningen in de tweede helft zelfs de bovenliggende partij en het scheelde maar een haar of hij had nog twee doelpunten gemaakt. Het elftal uit vorm is meer gebaat bij een harde werker als De Leeuw dan een stylist als Hoesen, die weer niets klaarspeelde.

Het gehannes met de opstelling wordt Van de Looi niet in dank afgenomen. Niet alleen door de spelers zelf maar zeker ook niet door de trouwe fans in de Euroborg, die komende zondagmiddag - als Vitesse op bezoek komt - ongetwijfeld met de witte zakdoekjes zullen zwaaien. En voor de niet-ingewijden: dat is een teken dat de trainer maar beter kan vertrekken.

Van de Looi maakte ook tegen Excelsior de verkeerde spelerskeuze. In deze fase waarin inzet en bezieling veel belangrijker zijn dan tactiek en techniek, moet je niet kiezen voor Hoesen en de onervaren Bacuna, maar voor De Leeuw en Idrissi. Als de laatste twee spelers tegen Vitesse in de basis ontbreken, breekt de hel los in de Euroborg. Natuurlijk zal er weer veel gesproken worden in het trainingskamp maar er is slechts een middel om uit de crisis te komen: hard werken en vechten tot je er bij neervalt.





maandag 7 maart 2016

eindelijk ongestoord kunnen trainen

Vanmiddag heb ik eindelijk een paar uurtjes ongestoord kunnen trainen. Ik hou mijn trainingsdagen geheim sinds ik voortdurend wordt gevraagd om te spelen als ik in Tasmania ben. Zo wilde ik de vorige week dagelijks trainen maar ik heb alleen maar gespeeld. Morgenavond de eerste match voor de tweede helft van de Snooker League.

zaterdag 5 maart 2016

FC Groningen willig slachtoffer van PSV

Door Mistersnooker

Je kunt verliezen na hevig verzet en je kunt je gewillig naar de slachtbank laten voeren. Dat laatste deed FC Groningen zaterdagavond tegen koploper PSV dat ten onrechte opzag tegen het duel in de Euroborg: 0-3. De Eindhovenaren zullen verbaasd hebben opgekeken van het slappe gedoe waarmee ze werden geconfronteerd.

Het werd nooit een echte wedstrijd in de stampvolle Groene Kathedraal. Natuurlijk, het kwaliteitsverschil was groot - PSV had op elke positie een betere voetballer - maar juist in zo'n situatie moet je de tegenstander met het mes tussen de tanden tegemoet treden. In plaats daarvan schotelde FC Groningen zijn aanhang een lusteloosheid voor waar de honden geen brood van lusten.

Trainer Erwin van de Looi had na de nederlaag tegen FC Twente het elftal drastisch veranderd. De Leeuw verloor onder meer zijn basisplaats en hij was daar zo boos over dat hij zijn ongenoegen daarover in de media uitte. De wijzigingen in het elftal hadden geen verbetering tot gevolg. Sterker nog, het team had de spirit van De Leeuw goed kunnen gebruiken in de tamme vertoning.

Het elftal had geen spelerswisselingen nodig maar een paar zwepen om de spelers vooruit te branden. Als het de volgende week net zo slap speelt bij Excelsior dan moet gevreesd worden voor het restant van de competitie. Het leek zaterdagavond wel alsof niemand meer in het Groninger kamp geloofde in een resultaat tegen PSV of het halen van een playoff-positie. En dat is een kwalijke zaak.

Toegegeven, het scoreverloop zat voor FC Groningen tegen. De openingstreffer viel al na een paar minuten en de tweede Brabantse treffer - na een beeldschone aanval - kon al direct na de pauze worden genoteerd. Het waren twee mentale opdoffers die verlammend werkten voor de Groningers, die geen moment de indruk wekten om te knokken voor elke meter gras.

Na de vierde achtereenvolgende nederlaag kan gerust geconstateerd worden dat de bezieling in het elftal van van de Looi ontbreekt. Het elftal verdient het zelfs niet meer om aangeduid te worden als de Trots van het Noorden. Het fluitconcert dat de spelers na afloop van de wedstrijd tegen PSV over zich heen kregen, was dik verdiend. Spelers, beleidsbepalers, fans en technische staf mogen zich zorgen maken over de komende weken. Als de voortekenen niet bedriegen, dan gaat de competitie als een nachtkaars uit.

vrijdag 4 maart 2016

Weer volle bak op vrijdagmiddag in Tasmania

Vandaag was het weer volle bak in Tasmania wat de snookertafels betreft. Alle vier waren vrijwel de hele middag bezet. Don was natuurlijk aan het trainen, Rik en Bas speelden enkele frames, Walter trainde en Lennart en ik speelden onze vrijdagse frames. Het werden weer vier lange frames waarbij het tweede frame een bizar patroon had. Alle gekleurde ballen lagen bij de balkzone aan de band en alle rode ballen lagen aan de andere kant. Dat frame duurde dus wel een uur. Uiteindelijk trok Lennart met 3-1 aan het langste eind. Negen van de tien frames die we spelen kunnen alle kanten op. Met andere woorden: ze zijn meestal spannend.

donderdag 3 maart 2016

Rik mist 52 break op een haar

Vanmiddag zag ik Rik een mooie 45 break maken, maar hij miste de 52 door zwart van de spot niet te potten. De ambitieuze Rik baalde natuurlijk als een stekker. maar het blijft toch altijd leuk en leerzaam om hem te zien spelen. Mijn trainingsweek heb ik verschoven naar de volgende week, want van trainen kwam weinig terecht. Vrijdagmiddag vermoedelijk weer de wekelijkse match tegen Lennart.

woensdag 2 maart 2016

dennis en davith op mijn trainingsdag

Vanmiddag weer niet getraind omdat eerst Dennis vroeg of ik wilde spelen en nadat hij weg was - en ik de ballen net had klaargelegd voor een trainingssessie - kwam Davith binnen met de vraag of ik wilde spelen. Dus alleen weer gespeeld en niet getraind. Ik denk niet dat het deze week nog wat wordt. Maar het was wel een leuke snookermiddag. Tegen Dennis had ik al een paar jaar niet meer gespeeld en hij speelde als vanouds met een poolkeu. Dat is net zoiets als voetballen met een rugbybal. Je zag ook dat hij goed kon potten maar als er een echte snookerbal lag, dan werd het lastiger. Op Davith was ik zoals zo vaak jaloers op zijn ontspannen houding bij een moeilijke situatie. Het spannendste frame was het laatste. Een blackballgame. O ja, ik verloor alle frames. Daarom wil ik graag meer trainingsuren maken.  

dinsdag 1 maart 2016

weer gespeeld ipv getraind

Vandaag was mijn tweede trainingsdag deze week. Maar evenals gisteren heb ik meer gespeeld dan getraind. Rik kwam namelijk langs en vroeg of ik wilde spelen. Omdat spelen nu eenmaal leuker is dan trainen, heb ik ermee ingestemd. Mijn eigen keuze dus... Rik maakte van de gelegenheid gebruik om wat breaks te oefenen. Dat lukte want naast enkele 20-breaks was er ook een hoge 30-break. Hij baalde van die laatste break want de tafel lag er zo goed bij dat een halve century wel haalbaar was. Overigens was het rustiger dan gistermiddag toen er zelfs tafels tekort waren om iedereen te laten spelen.