maandag 10 augustus 2015

FC Groningen moet Eric Botteghin naar Feyenoord laten gaan

Door Mistersnooker

FC Groningen doet er verstandig aan om zijn verdediger Eric Botteghin naar Feyenoord te laten gaan.  Niet om sportieve redenen (hij is een schier onmisbare sterkhouder) maar om een paar andere redenen. In de eerste plaats wil Botteghin zelf dolgraag de overstap naar de Kuip maken. Een speler die perse weg wil, moet je als club nooit tegenhouden. Daar komt alleen maar ellende van.

In de tweede plaats heeft Eric de laatste twee jaar FC Groningen alles gegeven. Hij was een voorbeeldige speler die een prachtige relatie met de fans had en die in alle wedstrijden uitblonk in professionaliteit en inzet. Verder loopt zijn contract over elf maanden af en zou hij transfervrij de Euroborg kunnen uitlopen.

Een andere reden om hem te laten gaan is een gunfactor tegenover de speler. Natuurlijk moet FC Groningen in de eerste plaats aan zichzelf denken maar er bestaat ook nog zoiets als positieverbetering van de speler die je hem moeilijk mag ontzeggen. Bij Feyenoord kan hij een veelvoud verdienen van het salaris bij FC Groningen en ook sportief zou hij er een stapje op vooruit gaan.

Wat FC Groningen-directeur Hans Nijland zal aanspreken is de financiele reden om hem te laten gaan. Over elf maanden is hij voor de FC niets meer waard en nu kan de club er een kleine drie miljoen euro aan verdienen. Voor Botteghin geldt nog dat hij op een leeftijd is gekomen dat een stap hoger nu nog mogelijk is en over enkele jaren wellicht niet meer.

Kortom, FC Groningen moet het Botteghin gunnen om de transfer te maken. Nijland heeft al twee biedingen van Feyenoord afgeslagen en daarmee heeft hij zijn belofte aan de supporters gestand gedaan om alles te proberen om de verdediger in Groningen te houden. Zonder gezichtsverlies kan hij de miljoenen van Feyenoord nu incasseren.

En de fans gunnen Botteghin ongetwijfeld het allerbeste. Daarvoor heeft de sympathieke Braziliaan te veel krediet bij de supporters opgebouwd.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten