donderdag 25 juni 2015

Leuk: breaks van 40, 50 in Tasmania

Vanmiddag had ik een slechte dag tegen Rik, die juist een goede dag had. In elk geval genoten van zijn breaks van in de 40 en 50. Hij heeft het in zich om een 100 break te maken. Verder waren Albert en Don ook aanwezig (op een andere tafel.)

maandag 15 juni 2015

Framewinst tegen Kevin in moneymatch

Vanmiddag won ik een frame van Kevin in een moneymatch. Het was het tweede frame van de vijf en Kevin had op het laatst vier snookers nodig met de zwarte bal aan de band. Hij speelde door - zoals altijd - en werkte drie van de vier snookers weg. Daarna maakte ik er een eind aan door roze te potten. Die bal had ik trouwens veel eerder moeten potten. De laatste frames gingen naar Kevin, die mooie breaks maakte, terwijl ik mijn energie wat kwijt was. De eerste drie frames duurden ongeveer 45 minuten per frame en dat kost nu eenmaal veel mentale inzet.
Rik speelde tussendoor nog een frame tegen Kevin, die hij won met mooie breaks.

donderdag 11 juni 2015

Leerzame match tegen Rik

Vanmiddag een minimoneymatch (50 cent per frame) gespeeld tegen Rik. En zoals altijd was het weer zeer leerzaam en onderhoudend. Alleen in het laatste en vijfde frame bleef ik tot het einde dichtbij in de score maar toen maakte ik een beslissende fout. Liet een kans liggen en die grijpt Rik altijd met beide handen aan. De snookerlessen kostten me dus 2 euro 50 maar het was alleszins de moeite waard.

maandag 8 juni 2015

weer spannende moneymatch op Money Monday

Vanmiddag weer een spannende moneymatch gespeeld tegen Kevin. Hij won het eerste frame maar daarna pakte ik er twee. Eerst via een lange dubble van de zwarte bal (over de hele tafel) en dat was geen geluk, want ik gaf het vantevoren aan. Een daarna nog een zege op de roze bal, die Kevin slordig weggaf. Het vierde frame won Kevin en voor de decider was ik mentaal op. Volgende keer ga ik na vier frames even een kleine pauze nemen. Dus 5 euro voor Kevin.

vrijdag 5 juni 2015

Money Monday in Tasmania

Maandag is er vanaf 14 uur tot 17 uur  moneymatch op de snookertafel in Tasmania. Minimum inzet 50 cent en maximum 5 euro. Iedereen kan tegen iedereen spelen.

donderdag 4 juni 2015

dichtbij winst in moneymatch tegen kevin

Vandaag was ik dichtbij de winst in een moneymatch tegen Kevin. Ik heb wel eens eerder met 3-2 verloren maar deze keer won ik bijna het beslissende frame. Ik potte de moeilijke bruine en daarmee stond ik voor in de score met blauw op zijn spot. Maar Kevin had geluk dat ik de witte in een andere pocket liet rollen. Ik ben er bijna van overtuigd dat ik de match had gewonnen als wit op tafel was gebleven. Maar ja, aan de andere kant had ik ook een gelukje met de winst van het derde frame. Zo gaat dat nu eenmaal. De balans van geluk en pech is vrijwel altijd in evenwicht. De frames waren overigens allemaal spannend. Met de match was ik dus wel tevreden.

maandag 1 juni 2015

enerverende money monday in tasmania

Vanmiddag een enerverende snookersessie gehad met eerst Rik en daarna Hilbrand. Op maandagmiddag ben ik er meestal om de Money Monday te vieren. Inleg is minimaal 50 cent per frame en maximaal 5 euro per frame. Tegen Rik speelde ik drie frames voor 50 cent per frame. We wilden vijf frames spelen maar de eerste twee duurden zo lang dat we niet verder kwamen dan drie. Tweemaal achter elkaar kwam de zwarte bal bij een pocket te zitten omringd door louter rode ballen. Rik maakte er zelfs foto's van en als hij ze opstuurt zal ik ze bij dit verhaaltje plaatsen.
Omdat we allebei veel safety's spelen krijg je al snel de rode ballen naar een kant van de tafel. Beide malen potte ik de zwarte trouwens terwijl ik een rode moest raken. Rik won drie frames en verdiende dus 1 euro 50.
Daarna speelde ik nog een frame tegen Hilbrand om vijf euro. Hilbrand leek soepel naar de winst te spelen met een paar breaks, maar langzamerhand kwam ik dichterbij en uiteindelijk werd de zwarte bal gerespot. Hilbrand won de toss maar wilde wel beginnen op de zwarte. Hij legde hem 30 cm voor de pocket en ik hield er een longpot aan over. Die ging erin! Dus 5 euro voor mij.
Wie durft te spelen op de volgende Money Monday?