donderdag 22 oktober 2015

FC Groningen houdt hoop met eerste Europese punt

Door Mistersnooker

Het zal nog een hele toer worden om te overwinteren in de Europa League, toch haalde FC Groningen bij Slovan Liberec zijn eerste punt: 1-1. Over veertien dagen volgt de return in de Euroborg en alleen winst op Slovan biedt dan nog enig perspectief op het bereiken van de knock-outfase.

Het zag er trouwens helemaal niet naar uit dat de Groningers een resultaat zouden behalen bij Slovan. Invaller Michael de Leeuw kreeg in de tweede helft een terechte rode kaart nadat hij een tegenstander vol in het gezicht trapte en vervolgens moest de verdediging een tegentreffer incasseren. Een strafschop in de laatste seconde van de blessuretijd vormde de inleiding voor de gelijkmaker. Hoesen schoot de bal slecht in maar daarna kon hij de rebound van de keeper alsnog verzilveren.

Trainer Erwin van de Looi had zijn verdediging voor deze gelegenheid versterkt met een extra mannetje in het centrum. Larsen kreeg de taak om de defensie te helpen en de vijfmanslinie oogde redelijk solide. Mahi en Linssen moesten zich voorin maar zien te redden en dat leverde wel wat dreiging op maar weinig kansen.

De Groningers roken hun kansen in de tweede helft toen de tegenstander naar lucht liep te happen en moeite had om op de been te blijven. Een ongelukkige wissel (de ervaren Maduro voor De Leeuw) leek echter fataal af te lopen. De Leeuw stond amper in het veld of hij kon alweer vertrekken. In plaats van de rust te bewaren, verloren enkele Groningers hun hoofd door domme overtredingen te maken bij het eigen strafschopgebied.

De tegentreffer werd zoals gezegd beantwoord door Hoesen maar wat de waarde van dat punt zal zijn, moet over veertien dagen blijken. In elk geval is het spelen met een versterkte verdediging een interessante optie voor de komende competitiewedstrijden in de eredivisie. Met die tactiek kan er namelijk ook heel aanvallend gespeeld worden.