donderdag 1 oktober 2015

FC Groningen toont te veel ontzag voor Braga

Door Mistersnooker

FC Groningen staat in de Europa League na twee duels met lege handen. Na de 3-0 nederlaag tegen Marseille verloor de ploeg van trainer Erwin van de Looi donderdagavond in en tegen Braga met 1-0. Die tweede nederlaag was wellicht te voorkomen geweest met een aanvallender strijdwijze, maar de Groningers toonden in Portugal te veel ontzag voor de tegenstander.

Braga was lang niet van het niveau Marseille. Toch voetbalde FC Groningen veel te voorzichtig en te verdedigend. Na de vroege treffer van de Portugezen haalde Van de Looi zelfs de aanvallende middenvelder Rusnak nog voor de rust van het veld om hem te vervangen door Larson, een extra verdediger. Op de tribune werd zelfs cynisch geopperd dat Van de Looi de 1-0 achterstand wilde vasthouden.

Nee, wat de Trots van het Noorden in Braga liet zien was bepaald niet om over naar huis te schrijven. Het gebrek aan opportunisme en lef kwam de ploeg duur te staan. Meer dan een paar kleine mogelijkheden leverde het weerwerk van Groningen niet op. De ploeg volhardde tot het laatst in breiwerk op het middenveld. Tot de middellijn mochten de Groningers eigenlijk doen wat ze wilden, maar het risicoloze combinatiespel leidde tot weinig gevaar voor het doel van Braga.

Ook vielen een paar spelers door de mand. Op het gebied van handelingssnelheid en basistechniek haalde Hans Hateboer een dikke onvoldoende. Ook Reijnen speelde in de verdediging onder de maat en was Michael de Leeuw geen schim meer van de gevaarlijke doelpuntenmaker van het vorige seizoen. Mahi, die van Van de Looi de voorkeur kreeg boven Hoesen, was een van de weinigen die de Portugese verdedigers op techniek de baas was.

Evenals na de verliespartij tegen Marseille moet de knop snel weer om. Zondag staat alweer een competitiewedstrijd tegen Vitesse op het programma en het zou wel heel zuur zijn als de Europese optredens negatief zouden doorwerken in de reguliere competitie van de eredivisie.
  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten