donderdag 10 december 2015

FC Groningen kan weer geen vuist maken

Door Mistersnooker

FC Groningen is verlost van Europese duels en kan zich volop richten op de competitie. Het laatste duel tegen Braga kreeg net zo'n kleurloze uitslag (0-0) als het veldspel van de Groningers in de Europa League. De Portugezen vonden het een prima uitslag, want zij eindigden als eerste in de poule.

Natuurlijk, FC Groningen wilde er best een leuk potje van maken. Maar zoals zo vaak kon het elftal van trainer Erwin van de Looi geen vuist maken. Het produceren van doelpunten is voor het team net zo moeilijk als de eigen aanhang vermaken met flitsend aanvalsspel. Het is dat het elftal op een keurige vijfde plaats staat in de eredivisie, want anders zou het veel minder krediet hebben van de supporters.

De laatste Europese wedstrijd ging om des keizers baard of beter gezegd: om een paar centen, om een beetje prestige en om een wat gunstiger plaats van het Nederlands voetbal in Europa als het gaat om deelneming aan Europese competities. Voor Braga hoefde het niet zo nodig omdat die ploeg aan een gelijkspel genoeg had voor de eerste plaats in de poule. Toch kreeg die ploeg de beste kansen met twee ballen op de lat als hoogtepunten.

De nieuwsgierigheid naar de 19-jarige Noor Alexander Sorloth, de aanwinst van FC Groningen die na de winter speelgerechtigd is, groeit met de week. De Trots van het Noorden zit te springen om een aanspeelpunt in het centrum van de aanval en hij zou die rol moeten vervullen. Danny Hoesen mocht het tegen Braga als basisspeler proberen maar hij liet zien dat er weinig verbetering in zijn spel zit als spits.

Over drie dagen krijgt de Euroborg weer een wedstrijd met betekenis, want dan komt Feyenoord op bezoek. De Rotterdammers zullen het niet in hun broek doen, maar weten wel dat FC Groningen in eigen huis nog ongeslagen is. Dat - en de steun van de eigen aanhang - zou wel eens een mooie voedingsbodem kunnen zijn voor een verrassing. Winnen de mannen van Van de Looi zondag, dan is alle ellende van de Europa League in een klap vergeten.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten