maandag 21 augustus 2017

FC Groningen eindigt weer onderin de middenmoot



Door Mistersnooker

FC Groningen staat na twee competitiewedstrijden met 1 punt en een doelsaldo van 4 voor en 6 tegen onderin de middenmoot van de eredivisie. Je mag natuurlijk na twee duels nog geen conclusies trekken over de rest van het seizoen maar je hoeft geen helderziende te zijn om te voorspellen dat de Groningers volgens jaar mei ongeveer op dezelfde positie zal eindigen
.
Thuis gelijkspelen tegen SC Heerenveen en verliezen van Ajax in Amsterdam zijn geen resultaten om in paniek van te raken. Ook als de Trots van het Noorden komende zondagmiddag in de Euroborg zou verliezen van FC Utrecht is het nog veel te vroeg om te spreken van het begin van een sportieve crisis. Toch mogen we nu al het een en ander vaststellen.

FC Groningen zal geen landskampioen worden. FC Groningen zal ook niet in de top-vijf eindigen. De hoogst haalbare eindklassering voor FC Groningen is tussen positie 6 en 9. De meest waarschijnlijke eindpositie voor FC Groningen is tussen plek 10 en 15. Deze voorspelling is niet gebaseerd op de resultaten tot nu toe maar op het vertoonde spel en op de spelersselectie van dit moment.

Als het spel van de laatste weken een voorteken is voor het komende seizoen dan moeten de supporters er rekening mee houden dat deze competitie veel overeenkomsten zal vertonen met die van het vorige seizoen. Een beetje meehobbelen in de middenmoot, met af en toe een incidentele uitschieter. De grootste zorg zal weer zijn om uit de gevarenzone te blijven. Normaal gesproken is dit FC Groningen te goed voor degradatievoetbal.

Verder staat trainer Ernest Faber weer voor een puzzel, die hij vorig jaar ook vrij laat oploste. Wie staan er in  de aanval en wie daar direct achter? Als Mahi blijft – wat lang niet zeker is – dan moet Faber kiezen tussen Mahi, Van Weert, Veldwijk en Idrissi als basisspelers. De vraag is ook of de Japanse belofte een vaste waarde wordt en of Drost nu eens wel uit de verf gaat komen. Overigens ben ik een voorstander van Drost in de as van het elftal.

Wie waar ook komt te staan in het elftal, het is voor de trouwe aanhang te hopen dat FC Groningen in thuiswedstrijden dezelfde passie kan opbrengen als bijvoorbeeld promovendus NAC. En werklust, inzet en geestdrift hoef je niet te trainen. Die ingredienten zouden alle profspelers moeten bezitten. Ze zijn vaak belangrijker dan welke uitgekiende taktiek dan ook.
  
  
(Elke dag na een competitiewedstrijd van FC Groningen geeft Mistersnooker zijn onafhankelijke opinie. Mistersnooker is oud-sportjournalist en volgde jarenlang sporters in het Noorden)           


Geen opmerkingen:

Een reactie posten