maandag 20 november 2017

Lichtpuntje voor FC Groningen in deze donkere dagen

Door Mistersnooker

Een lichtpuntje voor FC Groningen in deze donkere dagen. Zo mag je de 4-2 zege op Vitesse van zondagmiddag wel bestempelen. En uitgerekend twee voormalige bannelingen – Mahi en Idrissi – droegen bij aan de broodnodige overwinning met prachtige doelpunten. De fans in de Euroborg konden na lange tijd weer eens lachen en datzelfde gold voor trainer Ernest Faber en algemeen directeur Hans Nijland.

Na een 2-1 achterstand rechtte de Trots van het Noorden de rug en met veel inzet, passie en klasse werden de negatieve cijfers omgebogen in een luid bejubelde eindscore. Eindelijk trakteerden de spelers van Faber hun supporters op een meeslepende tweede helft vol met spectaculaire handelingen en mooie voetbalacties.

Dat de aanhang in de thuishaven van FC Groningen zoiets lange tijd niet had gezien, bewezen de vele lege stoeltjes in het stadion. Maar deze keer was er wel degelijk iets om meer dan tevreden over te zijn. Met name Mahi speelde zijn beste voetbal en ook toonde hij zich een teamspeler door de bal in kansrijke positie aan een medespeler te gunnen.

De aanvaller verhoogde met zijn  optreden zijn marktwaarde, want het zal nog altijd de bedoeling zijn dat hij in de winsterstop naar een buitenlandse club vertrekt. Dat is goed voor de speler zelf maar ook voor Nijland die een luclatieve transfer nodig heeft om de begroting voor dit seizoen sluitend te krijgen. Daarom hoopt niet alleen Mahi op een sportieve – en financiele – verbetering maar ook Nijland die enkele weken al uitriep dat Mahi in de winter zou worden getransfereerd.

De prachtige overwinning op Vitesse mag dan voor de club en fans een euforisch gevoel geven, het is nog lang niet gezegd dat FC Groningen nu uit de problemen is. Wat te denken van bijvoorbeeld Lars Veldwijk, die buiten de basis werd gelaten omdat hij op de trainingen te weinig inzet vertoonde? Het was de zoveelste rimpeling in het werk van Faber die onmogelijk positief kan worden uitgelegd.

Faber heeft de grootste moeite om orde en discipline binnen de spelersselectie te handhaven. Vooralsnog blijft hij in het zadel zitten omdat Nijland en technisch manager Ron Jans weigeren in te grijpen. Ze nemen daarbij een enorme gok, want voor hetzelfde geld is er met de groep geen land meer te bezeilen. Als de ego’s binnen de selectie te veel vrijheid krijgen, is het gedaan met de eenheid.

De zege op Vitesse bewees dat FC Groningen voetballend gezien in eigen huis voor niemand bang hoeft te zijn. Het is aan Faber en zijn spelers om dat vaker te laten zien. Te beginnen met de volgende opponent in de Euroborg: landskampioen Feyenoord.



 (Elke dag na een competitiewedstrijd van FC Groningen geeft Mistersnooker zijn onafhankelijke opinie. Mistersnooker is oud-sportjournalist en volgde jarenlang sporters in het Noorden)           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten