zondag 2 mei 2021

FC Groningen compleet uit vorm: 2-1 verlies tegen Sparta

 

Door Henk Hielkema

FC Groningen verloor zondagmiddag met 2-1 van Sparta en daar viel niet veel op af te dingen. Het veldspel van de Groningers was zo slap en zielloos dat zelfs een remise tegen de matige Rotterdammers nog te veel gevraagd was. Invaller Abraham kreeg in de slotfase een kans op de 2-2 om amper te missen maar hij schoot de bal naast het doel. Een punt was amper verdiend geweest, want FC Groningen is al weken compleet uit vorm.   

De manier waarop FC Groningen de wedstrijd begon, voorspelde al weinig goeds. Het elftal van trainer Danny Buijs voetbalde zonder lef, inspiratie en intensiteit. Het leek wel alsof er niets meer op het spel stond. Misschien was dat ook wel zo maar als de Trots van het Noorden de laatste drie wedstrijd verliest, moet ik nog zien of de playoffs nog worden gehaald.,

Maar afgezien het belang van de wedstrijd, zou je toch altijd het veld moeten opstappen met een grote portie wil om te winnen. Die was er deze zondagmiddag in de Euroborg niet te bespeuren bij de Groningers. In de eerste helft was het voor de Groningen-supporters pijnlijk om te zien hoe hun elftal vrijblijvend spel liet zien. Sparta toonde zich in de duels slagvaardiger en kwam ook verdiend op een voorsprong. Van Hintum leverde de bal in en een afstandsschot belandde in het Groninger doel. Padt bleef als versteend staan.

Alle ogen waren gericht op Arjen Robben, die als wisselspeler aanwezig was en die zich bij het begin van de tweede helft ging warm lopen. Hij kwam er in samen met Abraham en Lundqvist. Zij vervingen een half uur voor het einde Van Hintum, Joosten en de falende spits Strand Larsen. De achterstand was toen al twee doelpunten, want Beugelsdijk maakte vlak daarvoor de tweede Rotterdamse treffer door van dichtbij de bal in het Groninger doel te koppen.

Het was een onmogelijke taak voor Robben en zijn mede-invallers om de nederlaag te voorkomen. Lundqvist maakte met een fraaie goal nog wel de 1-2 maar verder kwamen de Groningers niet. En met slechts vier punten uit de laatste zeven wedstrijden is wel duidelijk dat de Trots van het Noorden in een diepe sportieve crisis zit. Het loopt al weken niet bij de noorderlingen en je vraagt je zo langzamerhand af wat de ploeg in de playoffs te zoeken heeft.

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden)   

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten