donderdag 13 mei 2021

FC Groningen haalt playoffs voor een Europees ticket

 

Door Henk Hielkema

FC Groningen heeft de deelname aan de playoffs voor een Europees ticket veiliggesteld na een 0-0 remise tegen AZ. Een punt was daarvoor genoeg en aan die eis werd voldaan. Daarmee is eigenlijk alles gezegd want de wedstrijd in de Euroborg tegen de Alkmaarders was niet om aan te zien. Het was vooral tegenhouden en hopen op een kansje.

De Groningers zaten daar na afloop niet mee. Het sportieve doel voor dit seizoen was gehaald en dat was het belangrijkste. De kans op Europees voetbal is aanwezig, hoewel de Trots van het Noorden dan wel beter moet voetballen dat de laatste maanden. Volgende week woensdag beginnen de playoffs al en vermoedelijk krijgen enkele basisspelers zondag tijdens de laatste competitiewedstrijd rust.

Stond er voor FC Groningen zondagmiddag dus iets op het spel, dat was zeker ook het geval bij AZ dat moest winnen om nog kans te maken op de tweede plaats in de eredivisie die recht geeft op de voorronde championsleague. Toegegeven, de Alkmaarders drongen in de tweede helft wel aan, maar het straalde niet van de ploeg af dat de spelers er alles aan wilden doen om de noodzakelijke drie punten binnen te halen.

Voor Arjen Robben was er deze keer ook weinig eer te behalen. Hij kwam tien minuten voor het einde als invaller in het veld, maar het lukte hem niet om een paar assists te geven zoals het de vorige week wel lukte tegen FC Emmen. Toen gaf hij twee gelukte passjes, waarna voetballend Nederland Robben bewierookte. In die euforie grapte hij zelfs nog beschikbaar te zijn voor het Nederlands Elftal. Bondscoach Frank de Boer gaf direct al aan dat een rentree van Robben bij Oranje uitgesloten is.

De komende dagen gaat de technische staf samen met trainer Danny Buijs kijken welke spelers aanstaande zondag rust moeten krijgen. Volgens Buijs zal er dan een heel ander elftal in het veld verschijnen: Ër zijn een paar spelers geschorst en er zijn ook spelers die op het laatste benen lopen. We willen in elk geval fris van de start met de playoffs.”

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden)   

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten