zaterdag 21 november 2015

FC Groningen haakt aan bij de subtop

Door Mistersnooker

FC Groningen heeft zich dankzij een 2-1 zege bij De Graafschap steviger in de subtop van de ranglijst genesteld. Tegen de slechtst voetballende ploeg van de eredivisie ging dat niet gepaard met oogstrelend voetbal, maar daar maalden de Groningers niet om. De eerste uitzege was een feit en daar ging het om.

De ploeg van trainer Erwin van de Looi kan de komende dagen met een gerust hart afreizen naar Marseille waar op Europees niveau een wedstrijd wacht voor de Europa League. Op dat niveau mag het dan belabberd gaan - geen kans meer om te overwinteren - de reguliere competitie heeft er niet onder geleden. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Vroeg uitgeschakeld in Europa betekent dat je je helemaal kan richten op de eredivisie.

In Doetinchem had FC Groningen de grootste moeite met het opportunistische spel van De Graafschap dat zich schrap zette voor het binnenhalen van de eerste winst in de competitie. Het surplus aan kwaliteit gaf de doorslag, want hoewel FC Groningen niet groots voetbalde was het toch de betere ploeg. Het beste moment was de tweede treffer van Michael de Leeuw die de doelman verschalkte met een gevoelvolle lob vanaf ongeveer zestien meter.

De eerste goal kwam op naam van Rusnak die de bal na een voorzet van Drost keihard tegen de touwen joeg. In de slotfase was het nog even spannend maar het kwaliteitsarme De Graafschap slaagde er niet in om de gelijkmaker te produceren. De ploeg die vrijwel zeker rechtstreeks zal gaan degraderen naar de eerste divisie bakte er speltechnisch gezien niets van. Als de Trots van het Noorden punten had laten liggen aan de Vijverberg dan was dat een blamage van de eerste orde.

Inmiddels is FC Groningen een uitstekende middenmoter geworden. Of het in staat zal zijn om zich in de top van de ranglijst te gaan spelen, moet echter worden betwijfeld want daarvoor voetbalt het elftal veel te wisselvallig. Misschien dat alles anders wordt na de winterstop met de lange, nieuwe Noorse spits. De groen-witte supporters kijken reikhalzend uit naar het optreden van die nieuwe aanwinst. Hoe mooi De Leeuw de bal ook in het doel kan schieten of koppen, de ploeg ontbeert nog steeds een echte spitsspeler.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten