zondag 15 november 2015

Gerard Kemkers maakt zich ongeloofwaardig als manager bij FC Groningen

Door Mistersnooker

Gerard Kemkers kan het beste ontslag nemen als manager van FC Groningen. Als hij dat niet doet, dan kan de club hem het beste ontslaan. De baas van het te bouwen topsportzorgcentrum op Corpus den Hoorn heeft namelijk zijn eigen glazen ingegooid met de uitspraak dat voetbal geen topsport is. Daarmee diskwalificeert hij niet alleen de spelers van de FC maar ook de trainers, directieleden en indirect de supporters.

In Grolloo tijdens een lezing in de kantine van de Sportvereniging Grolloo en Omstreken vergeleek Kemkers de vorige week het voetbal met het schaatsen en concludeerde dat voetbal geen topsport genoemd kan worden. Hij waande zich in het kleine zaaltje onbespied door persvertegenwoordigers en dacht vrijuit alles te kunnen zeggen. Dat was een misrekening, want de opmerkelijke uitspraak van een stafmedewerker van FC Groningen lekte natuurlijk uit en kwam vervolgens in de media terecht.

De reguliere noordelijke voetbaljournalisten gingen er verder niet op in. Kemkers zelf wilde officieel geen commentaar meer geven op zijn bewering, maar er mogen kritische kanttekeningen geplaatst worden bij zijn mening over voetbal. Hoe genuanceerd hij het ook heeft bedoeld, als professioneel voetbalmanager - sinds een jaar is hij actief bij FC Groningen - is het ongepast om dergelijke uitspraken in het openbaar te doen zonder eerst de kwestie bij zijn werkgever aan te kaarten. Directeur Hans Nijland was terecht niet blij met de uitspraken van zijn werknemer.

De man die furore maakte als schaatscoach - en nog steeds flirt met deze sport door als adviseur te fungeren voor profschaatsers - blijft in zijn werkzame voetballeven voor altijd de man die vindt dat voetbal geen topsport is. Die uitspraak blijft aan hem kleven en maakt hem als manager in het professionele voetbal ongeloofwaardig. Bovendien heeft hij nogal wat mensen binnen de club tegen zich in het harnas gewerkt en dat is geen goede basis voor samenwerking. Alleen daarom is het al verstandig om van elkaar afscheid te nemen.

Had Kemkers zijn uitspraak niet mogen doen? Wel als privepersoon maar niet als voetbalmanager, die niet bevoegd is om dergelijke uitspraken met verstrekkende gevolgen voor zijn rekening te nemen. En als het zijn bedoeling was om de 'boel op te schudden' dan had hij zijn visie eerst intern op tafel moeten gooien. FC Groningen vindt het allerminst leuk dat het een manager in dienst heeft die vindt dat ze bij de club niet aan topsport doen. Daarom is het voor iedereen het beste om Kemkers te ontslaan. Dan kan hij zich vrijelijk bewegen in de sport die hem zo lief is: het schaatsen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten