donderdag 5 november 2015

FC Groningen uitgespeeld in Europa

Door Mistersnooker

FC Groningen kan zich helemaal gaan richten op de competitie in de eredivisie want in Europa is de ploeg van trainer Erwin van de Looi uitgespeeld. Winst tegen FC Slovan Liberec was nodig om nog een kansje te maken voor de volgende ronde maar het werd een pijnlijke 1-0 nederlaag.

Met goede bedoelingen begon de Trots van het Noorden aan het karwei in de Euroborg, waar een vol huis zich achter de ploeg schaarde. Voor de neutrale kijker ontwikkelde zich een prachtige wedstrijd met kansen aan beide kanten. Een hoog tempo werd voor de Groningers uiteindelijk fataal want na de pauze leken de mannen van Van de Looi conditioneel er doorheen te zitten.

Het doelpunt dat voor de noorderlingen roet in het eten gooide, ontstond na een pechvolle actie van doelman Padt die de bal in eigen doel werkte via de paal en zijn schouder. Schuldig aan die goal waren de verdedigers die de koppende Tsjech helemaal alleen lieten in het strafschopgebied. Was die treffer verdiend? Ja, dat wel want FC Groningen bakte er aanvallend niet veel meer van.

Danny Hoesen kreeg weer eens de kans om als basisspeler in de spits te voetballen. Helaas voor hem, maar hij werd terecht gewisseld omdat vrijwel niets lukte. Zijn belabberd optreden zou wel eens kunnen doorwerken in de competitie, want hoeveel kansen moet je krijgen om de trainer te overtuigen? Het zit er dik in dat Hoesen een basisplaats voorlopig wel kan vergeten.

Daarmee is weer eens aangetoond dat het elftal in aanvallend opzicht danig is gemankeerd. Wil je namelijk oorlog maken in het vijandelijke strafschopgebied dan zal er een goed functionerende spits moeten staan. En die heeft de club niet. Mochten de beleidsmakers straks in de winterstop nog de boer op gaan om de selectie te versterken dan zal in eerste instantie gekeken moeten worden naar een spits.

Voor de Groningers resten nog twee Europese duels om des keizers baard. Het spelen op een Europees platform is te hoog gegrepen, maar in de eredivisie kan nog wel iets worden bereikt, namelijk een playoff plaats voor een ticket voor Europees voetbal in het seizoen 2016-2017. Zondag tegen SC Cambuur kan er alweer goede zaken worden gedaan.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten