vrijdag 4 oktober 2019

FC Groningen rukt op naar grijze middenmoot


Door Henk Hielkema

Na twee kansloze nederlagen tegen PSV en Ajax kwam voor FC Groningen hekkensluiter RKC als geroepen. Zonder goed te spelen kende de ploeg van trainer Danny Buijs geen medelijden met de toekomstige degradant van de eredivisie. Met de 3-0 zege schuift de Trots van het Noorden op naar de grijze middenmoot van de ranglijst.

Voorlopig kan worden vastgesteld dat FC Groningen niet in degradatiegevaar hoeft te komen, maar ook dat er dit seizoen niet meer in zit dan een beetje meehobbelen in de kleurloze middenmoot van de ranglijst. Het elftal voetbalde inspiratieloos, terwijl RKC toch een tegenstander was om er eens een mooie show van te maken. Sterker nog, de eerste en beste scoringskansen waren voor de Waalwijkers die stuitten op doelman Padt.

Voor spits Benshop was het wel een belangrijke avond in de Euroborg, want hij scoorde zijn eerste goal van het seizoen. Zijn ontlading was groot omdat hij tot dusver nog niet had laten zien waarom Sierhuis naar de wisselbank moest worden verwezen. Met die treffer hoeft hij voorlopig niet te vrezen voor zijn basisplaats. Sommige volgers wilden hem al laten vervangen door de 17-jarige Romano Postema, maar die moet nog even geduld hebben.

Viel er voetbaltechnisch weinig te genieten, Zeefuik kon wel terug kijken op een van zijn betere wedstrijden. De weer voor Jong Oranje geselecteerde vleugelverdediger speelde een foutloos duel waarbij hij naast het verdedigen ook in aanvallend opzicht een puike partij leverde. Hij zal nooit in het grote Oranje voetballen, maar voor elke club is hij een waardevolle pion. De verwachting is dan ook gerechtvaardigd dat Zeefuik op korte termijn nog wel een stap zal maken naar een groetere club.

 (Henk Hielkema is oud-sportjournalist en volgde jarenlang de sporters voor het Nieuwsblad van en Noorden en het Dagblad van het Noorden)           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten