zondag 8 november 2020

Feyenoord zet FC Groningen op zijn plaats

 

Door Henk Hielkema

Na een mooie reeks wedstrijden die een plaats opleverde in de subtop van de eredivisie staat FC Groningen weer met beide benen op de grond. De uitwedstrijd in de Kuip tegen Feyenoord ging zondagmiddag met 2-0 verloren en die uitslag was geheel in  overeenstemming met de werkelijke krachtsverhouding. Met andere woorden: de Trots van het Noorden zal dit seizoen nog de grootste moeite hebben om te eindigen in het linker rijtje.

Vitesse is de volgende tegenstander en dat is weer een uitdaging van jewelste voor de ploeg van trainer Danny Buijs die in Rotterdam overigens door trieste prive-omstandigheden werd vervangen door zijn assistent Poldervaart. Het is maar goed voor de Groningers dat de punten tegen de laagvliegers in de eredivisie zijn binnengehaald.

Remco Balk mocht tegen Feyenoord de op vakantie gestuurde Strand Larsen in de spits vervangen. Dat deed hij meer dan voldoende. Sterker, de gevaarlijkste aanvallende actie kwam van hem. Balk nam de bal vanaf twintig meter op zijn pantoffel en joeg het speeltuig tegen de lat. Voor de rest werd hij weinig aangespeeld en kreeg daardoor amper gelegenheid om zijn onmiskenbare talenten te etaleren.

Verliezen tegen Feyenoord kan natuurlijk en hoeft geen reden te zijn om te wanhopen. Maar het duel liet wel zien dat de top van de eredivisie voor de noorderlingen iets te hoog gegrepen is. Ondanks de verrassende 1-0 zege tegen Ajax. Alleen als er over veertien dagen een klinkende overwinning wordt gehaald in de Euroborg tegen Vitesse mag er gerekend worden op iets meer dan een middenmootseizoen.

Overigens heeft het elftal de laatste maanden wel laten zien dat het te goed is voor degradatievoetbal. Dat laatste blijft de groen-witte supporters in elk geval bespaard. Op dit moment stellen we onze prognose voor dit seizoen iets bij: van een matige middenmoter tot een redelijke middenmoter.

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden)   

 

 

       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten