zaterdag 12 december 2020

FC Groningen sluipt na zege subtop binnen

 

Door Henk Hielkema

Slecht voetballen en toch winnen. Het zijn vaak de mooiste punten die je kunt binnenhalen. FC Groningen deed dat zaterdagavond tegen RKC: 2-0. Daarmee slopen de Groningers stiekem de subtop binnen en dat is een uitstekende prestatie. De buit was tegen RKC belangrijker dan het spel. Het was maar goed dat publiek in de Euroborg niet welkom was, want de wedstrijd was niet om aan te zien.

De gasten uit Waalwijk hadden in de eerste helft het betere van het spel. FC Groningen slaagde erin om voor de rust geen enkele keer een schot op het RKC-doel af te vuren. Veel stelden de Waalwijkers er aanvallend niet tegenover, waardoor het duel in eerste instantie weinig voorstelde. Als je niet beter wist, zou je denken dat er een afgesproken remise in de maak was.

De talentvolle Remco Balk kreeg van trainer Danny Buijs weer eens een basisplaats. Zijn optreden was ronduit teleurstellend. Balk staat er nu al om bekend bij het minste of geringste te vallen. Vandaar al de bijnaam ‘Suarez van Zuidhorn’. Kennelijk is het arbiterscorps al op de hoogte van zijn fopduiken, want als er een echte overtreding tegen hem wordt gemaakt, wordt er niet afgefloten. Dat is nu eenmaal het lot van een toneelspeler. Balk zou zich meer moeten richten op zijn spel, want dat hij wat in zijn mars heeft, is in het verleden wel gebleken.

Ook de jonge Strand Larsen bakte er weinig van. Hij maakte een vermoeide indruk en had vaak ruzie met de bal. Zijn technische vaardigheid liet hem in de steek. Hij werd zeer terecht gewisseld voor de eveneens jonge Thijs Dallinga die veelbelovende acties liet zien. Zo kreeg hij een assist op zijn naam bij de tweede goal, die ontstond door een blunderende RKC-verdediger.

Genoeg over de wedstrijd. De drie punten werden gewoon bijgeschreven en als je in staat bent om lelijke wedstrijden te winnen, dan kun je als FC Groningen tevreden zijn. Vooralsnog staat de club op een ongekend hoge positie. En dat hadden maar weinig voetbalkenners aan het begin van het seizoen verwacht.   

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden)   

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten