woensdag 24 februari 2021

FC Groningen houdt Feyenoord op 0-0

 

Door Henk Hielkema

Als voetbal een jurysport zou zijn dan had Feyenoord woensdagavond van FC Groningen gewonnen. Maar omdat beide teams er niet in slaagden de bal in het vijandelijke doel te krijgen, deelden de ploegen de punten: 0-0. Voor de Rotterdammers waren het twee verliespunten en voor de Trots van het Noorden een winstpunt.

Het was niet best wat de Groningers in de Euroborg lieten zien. Tegen SC Heerenveen was het zondag ook al niet zo goed allemaal en deze keer was het spel nog minder. Van enig combinatiespel was nauwelijks sprake om van aanvallend acties maar niet te spreken. Trainer Danny Buijs wisselde in de tweede helft spits Strand Larsen terecht. Hij kwam deze keer niet in zijn kracht, hoewel gezegd moet worden dat het aantal voorzetten op de vingers van een hand te tellen was.

Met het puntje handhaafde FC Groningen zich wel op de verdienstelijke zesde positie in de eredivisie. En als die plaats tot aan het einde van het seizoen kan worden vastgehouden dan is het seizoen meer dan geslaagd. Het zal namelijk moeilijk worden om een plaats in de top vijf te bemachtigen. Daarvoor voetbalt FC Groningen niet goed genoeg.

In feite kropen de noorderlingen tegen Feyenoord door het oog van de naald. Sorry voor het cliche. Liefst tweemaal troffen de Rotterdammers de paal en verder haalde een verdediger de bal een keer van de doellijn toen keeper Padt in geslagen positie was. Een kleine zege voor Feyenoord zou in lijn zijn met het spelbeeld. Daarom waren de Groningers na afloop ook blijer dan de gasten.

Komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard zal de volle buit moeten worden binnengehaald, want daarna volgt een bezoek aan Ajax in Amsterdam. Overigens was trainer Buijs weer van de partij na een paar dagen quarantaine in verband met covid-19. Feyenoord-trainer Dick Advocaat zei na afloop dat zijn elftal de bovenliggende partij was. Daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop.

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden)   

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten