zaterdag 13 februari 2021

Strand Larsen goudhaantje voor FC Groningen

 

Door Henk Hielkema

Een makkie is een te groot woord. Maar FC Groningen voetbalde zaterdagmiddag tegen PEC Zwolle ogenschijnlijk ontspannen naar een 1-0 zege. Een overwinning die niet alleen overeenkomstig het wedstrijdbeeld was maar ook gezien de stand op de ranglijst. Een subtopper (FC Groningen) tegen een laagvlieger (PEC Zwolle) leverde in de Euroborg het verwachte resultaat op.

Spits Strand Larsen was het goudhaantje. Hij maakte de winnende treffer door op de juiste plaats te staan voor het Zwolse doel. De bal kwam pardoes voor zijn voeten en een simpele beweging was voldoende voor de treffer. De jonge Noor komt weliswaar nog veel tekort, maar je kunt hem niet ontzeggen dat hij een neusje heeft voor het maken van doelpunten.

Had FC Groningen dan helemaal niets te duchten van PEC Zwolle? Ja, af en toe kwamen de gasten gevaarlijk voor doelman Padt, maar echte doelkansen waren op de vingers van een hand te tellen. Zoals gezegd speelden de elftallen ongeveer zoals ze op de ranglijst van de eredivisie staan. En met de zege kwamen de Groningers weer een stapje dichterbij de sportieve doelstelling: plaatsing voor de playoffs voor een Europees ticket.

Behalve Strand Larsen speelde de jonge Suslov voor een ruime voldoende. De grillige aanvaller wil goede duels nogal eens afwisselen met teleurstellende optredens maar tegen PEC Zwolle had hij het op zijn heupen. Suslov stak veel energie in zijn acties alsof hij zichzelf wilde bewijzen als basisspeler. De achttienjarige voetballer kan in de toekomst alleen maar beter worden – evenals veel leeftijdsgenoten in de selectie van trainer Danny Buijs - en dat is een prettig vooruitzicht voor de Groningers.

Een rode kaart voor de aanvoerder van PEC zou het simpeler moeten maken voor FC Groningen in de tweede helft. Maar het tegendeel was waar. In plaats van de thuisclub stormden de Zwollenaren naar voren en zorgden ze zowaar voor een paar moeilijke momenten voor de noorderlingen. Je ziet het vaker: de ploeg met tien man doet er een schepje bovenop en de tegenstander denkt dat het er gemakkelijker op wordt. Maar de zege was uiteindelijk toch wel verdiend te noemen voor de Groningers.      

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden)   

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten