zondag 28 februari 2021

Paulos Abraham goud waard voor FC Groningen

 

Door Henk Hielkema

FC Groningen is nagenoeg zeker van de playoffs voor een Europees ticket. Dat mag je wel zeggen na de belangrijke 1-0 zege op Fortuna Sittard, dat op de negende plaats bivakkeert. En de miljoenenaankoop Paulos Abraham was verantwoordelijk voor de winnende treffer. De achttienjarige Zweed wordt voorzichtig gebracht- hij kwam als invaller in het veld voor de geblesseerde Strand Larsen – maar in de Euroborg was hij goud waard voor zijn club.

De keren dat Abraham mag meespelen, zag je direct dat hij een onmiskenbaar voetbaltalent is. De wijze waarop hij de 1-0 scoorde, getuigde van grote klasse. Hij is opmerkelijk rustig in kansrijke positie en weet precies hoe hij de bal in het doel moet werken. Abraham scoorde ook nog een tweede goal, maar die werd afgekeurd na interventie van de VAR die buitenspel had geconstateerd van een medespeler.

In deze belangrijke slotfase van de competitie doet trainer Danny Buijs er verstandig aan om Abraham als basisspeler te gebruiken. Hij schijnt zich volledig in Groningen aangepast te hebben en heeft ogenschijnlijk geen enkele last van nervositeit. Wie de goal tegen Fortuna zag, moet gewoon toegeven dat de klasse er vanaf droop. De miljoenenaankoop levert niet alleen op korte termijn maar zou wel eens in de toekomst een investering geweest zijn met veel rendement.

De Trots van het Noorden voetbalde tegen de Limburgers allerminst de beste wedstrijd van het seizoen. Sterker nog, Fortuna kreeg de beste kans in de eerste helft op toe te slaan maar een amper te missen kans werd toch gemist. Voor de rest was er niet veel te duchten en als er eens een bal voor het doel kwam, was Sergio Padt een serieuze slot op de deur.

Met de volgende wedstrijd tegen Ajax voor de deur was de volle buit ook noodzakelijk. Een nederlaag tegen medeconcurrent Fortuna zou de situatie penibeler maken. Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren maar onder normale omstandigheden mag FC Groningen zich gaan opmaken voor een interessante playoffs. Na Ajax volgt namelijk FC Emmen en die confrontatie moeten de Groningers in hun voordeel kunnen beslissen.

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden)   

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten