zondag 24 april 2022

FC Groningen komt veel tekort tegen Heracles

 Door Henk Hielkema

Frank Wormuth, de trainer van Heracles die volgend seizoen de scepter zwaait in Groningen, maakte zich zondagmiddag in de Euroborg niet geliefd bij de supporters van FC Groningen. Hij klopte namelijk zijn toekomstige club met 1-0 en zorgde ervoor dat de Groningers de komende weken nog moeten vechten voor een plaats in de playoffs voor een Europees ticket.

Maar op de zege van de ploeg uit Almelo viel na afloop weinig af te dingen. Aanvallend maakten de Groningers weinig klaar. Spits Strand Larsen kreeg onmogelijke ballen, invaller Postema kon in de tweede helft ook geen potten breken en De Leeuw miste het vernuft om voor het doel van Heracles in kansrijke positie te komen.

Vanaf het beginsignaal zag de goed gevulde Euroborg overigens twee gelijkwaardige ploegen. Zowel FC Groningen als Heracles probeerden zich combinerend naar voren te voetballen. Dat lukte af en toe aardig. De Groningers hanteerden daarbij nog het meest de lange bal op spits Strand Larsen. De gelijkwaardigheid werd halverwege de eerste heft onderbroken door een doelpunt van Heracles. Daar ging een verschrikkelijke fout van Bogarde aan vooraf.

Behalve de tegentreffer kreeg FC Groningen ook te maken met een geblesseerde Te Wierik, die met een heupblessure nog voor de pauze het veld moest ruimen. Verdedigend was dat voor de noorderlingen een aderlating, want Te Wierik mag dan weliswaar niet de meest technische speler zijn in de selectie van trainer Danny Buijs, wel staat hij te boek als een niets ontziende verdediger.

In de tweede helft probeerden de Groningers wel meer druk te zetten op de helft van de tegenstander, maar dat leverde niet meer op dan wat slordig balverlies, opportunistische lange ballen naar voren en stroperige combinaties op het middenveld. Uiteindelijk kon Heracles de voorsprong zonder al te veel problemen over de finish helpen. Daarmee lijkt de ploeg van Wormuth zich vrijwel zeker te handhaven in de eredivisie.

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden)   

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten