zondag 30 juli 2023

Thijmen Blokzijl hoort in de basis van FC Groningen

 Door Henk Hielkema

Thijmen Blokzijl stond niet in de basis van FC Groningen tegen FC Emmen. Een dag eerder speelde hij wel in de basis, maar dat was voor hem een enorme tegenvaller. Trainer Dick Lukkien liet namelijk doorschemeren dat de basis tegen FC Emmen wel eens de basis kon zijn van het elftal dat de competitie over veertien dagen begint tegen Jong Ajax. Dat zou betekenen dat Blokzijl dan genoegen moet nemen met een rol op de wisselbank.

Is her sprake van een misverstand of een verkeerde inschatting van de oefenmeester? De jonge verdediger hoort namelijk absoluut in de beginopstelling voor te komen. De blonde Beckenbauer maakte in het recente rampseizoen van de club furore door als een van de weinigen uit te blinken. Kenners zien in hem een pareltje uit het Noorden dat op korte termijn gekocht zal worden door een topclub.

Als Blokzijl fit is – en niets wijst op het tegendeel – dan is Lukkien al heel snel de weg kwijt. Misschien dat de trainer uit Veendam even wil laten zien wie de baas is maar om daar Blokzijl de dupe te laten worden, is bizar. Als Lukkien niet overtuigd is van de kwaliteiten van de nog piepjonge verdediger dan is er iets mis met zijn beoordeling. De in de Euroborg populaire speler zou wel eens kunnen uitgroeien tot een tweede Arjen Robben.

Lukkien en zijn staf doen er verstandig aan om het grootste talent van FC Groningen in de basis te zetten tegen Jong Ajax. Datzelfde geldt trouwens voor Tomas Suslov, die graag weg wil, maar die vooralsnog speelgerechtigd is voor de Trots van het Noorden. Zolang hij onder contract staat van de club mag je verwachten dat hij zijn stinkende best doet. Niet alleen in het belang van FC Groningen maar ook voor zichzelf.   

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden)   

 

 

       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten