vrijdag 25 augustus 2023

Paul Matthijs hangt als nieuwbakken trainer van Be Quick meteen de vuile was buiten

 Door Henk Hielkema

Oud-FC Groningen-speler Paul Matthijs begint morgen als nieuwbakken trainer van Be Quick 1887. In een spraakmakend interview in het Dagblad van het Noorden hangt hij meteen maar de vuile was buiten. Volgens hem deugt er weinig van het technisch beleid bij de amateurclub en is hij teleurgesteld in de technische commissie die te weinig nieuwe, goede spelers heeft aangetrokken om een rol te kunnen spelen in de vierde divisie.

“Er is me iets heel anders voorgespiegeld toen ik tekende”, aldus Matthijs, die dit seizoen voor het eerst een seniorenteam traint. Een paar jaar geleden werd hij als grof vuil bij de straat gezet door de clubleiding van FC Groningen. Matthijs trainde daar jarenlang jeugdelftallen op Corpus den Hoorn en ineens was hij er niet meer welkom.

De felle kritiek op zijn nieuwe werkgever zal hem bij de club niet in dank worden afgenomen, hoewel de Be Quick-voorzitter begrip toont voor de uitlatingen van de nieuwe trainer. Het lijkt er veel op alsof Matthijs zich bij voorbaat wil indekken voor toekomstige slechte resultaten. Kritiek op de technische mensen bespreek je namelijk intern en niet in een kranteninterview.

En passant zegt Matthijs ook nog even dat FC Groningen het rampseizoen 2022-2023 had kunnen voorkomen als de clubleiding destijds naar hem had geluisterd. Een nogal boude uitspraak en een houding die ongetwijfeld ten grondslag ligt aan zijn plotselinge vertrek bij de profclub. Matthijs doet met zijn presentatie voorkomen dat hij de voetbalwijsheid in pacht heeft.

Het huwelijk tussen Matthijs en Be Quick begint dus in een ruzieachtige sfeer. Niet bepaald omstandigheden voor een langdurige verbintenis. Het zou me niet verbazen als beide partijen het na een paar maanden voor gezien houden.   

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden en was in de vorige eeuw technisch manager bij GRC Groningen)   

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten