donderdag 19 april 2018

FC Groningen definitief veilig na gelijkspel in Utrecht


Door Mistersnooker

In een draak van een wedstrijd haalde FC Groningen donderdagavond in en tegen Utrecht nog het ene puntje (1-1) dat nodig was om zich definitief veilig te spelen in de eredivisie. Het was een zomeravondpotje tegen FC Utrecht met merkwaardig genoeg veel overtredingen en gele kaarten. Het niveau was aan beide kanten belabberd.

De Trots van het Noorden kan zich nu volledig richten op het nieuwe seizoen. Er worden nog twee wedstrijden gespeeld om des keizers baard en vervolgens kunnen de spelers en staf genieten van een lange vakantie. De selectie zal er over enkele maanden ongetwijfeld heel anders uitzien dan nu het geval is. Dat is maar goed ook, want het elftal liep niet over van kwaliteit.

De nieuwe trainer, Danny Buys, neemt zijn spits mee van Kozakken Boys, maar er is meer nodig om tot een selectie te komen die zich kan mengen in de subtop van de eredivisie. De vraag is natuurlijk of de clubleiding doet wat het enkele jaren geleden al voorspelde: ongeveer 50 procent van de selectie zal bestaan uit zelf opgeleide spelers.

Op zichzelf is daar wel iets voor te zeggen, maar het wordt een en/en verhaal. Behalve eigen kweek zal er ook kwalitatief moeten worden ingekocht. Daarbij moet met name gekeken worden naar ervaren voetballers die in de as van het elftal kunnen opereren: een verdediger, een middenvelder en een spits. Daaromheen kunnen jonge, talentvolle spelers worden opgesteld. En dan is er natuurlijk de vraag wat er met de verbannen Lars Veldwijk gaat gebeuren. Geeft Buys hem nog een kans om wordt definitief afscheid genomen van de onruststoker. Als Buys verstandig is, kiest hij voor het laatste.

Ook is het mogelijk dat spelers al dan niet noodzakelijk worden verkocht. Doan, Bacuna en Padt zullen op verlanglijstjes staan van Nederlandse topclubs. Ondanks het sportieve rampseizoen hebben deze spelers zich wel degelijk in de kijker gespeeld. Met andere woorden: de huidige selectie zal drastisch gaan veranderen. Voor technisch manager Ron Jans breken belangrijke maanden aan. Hij mag voor de vernieuwde selectie verantwoordelijk gehouden worden.
       
 (Mistersnooker is oud-sportjournalist en volgde jarenlang sporters in het Noorden)           




Geen opmerkingen:

Een reactie posten