zondag 29 april 2018

Toch nog een feestje in de Euroborg


Door Mistersnooker

Op de voorlaatste speeldag viel er toch nog een feestje te vieren in de Euroborg. FC Groningen vloerde Excelsior met de monstercijfers 4-0. Het feestje willen we niet bederven maar het ging om des keizers baard. Er stond niets meer op het spel voor beide ploegen en de gasten voetbalden zo slecht dat ze vroegen om een forse nederlaag.

De vraag die veel fans nu bezighoudt is: waarom vergaarde de Trots van het Noorden dit seizoen zo weinig punten dat het tot voor kort nog moest vrezen voor degradatie, Die vraag hebben we de laatste weken al herhaaldelijk beantwoord. De kern van het probleem was het verkeerd beoordelen van gerommel in de spelersgroep door hoofdtrainer Ernest Faber.

Maar goed, Faber vertrekt en Danny Buys komt. Hoe het in de competitie 2018-2019 met FC Groningen is ongewis. Niemand kan het zeggen. Er zullen basisspelers vertrekken en zullen nieuwe spelers komen. Hoe de in het betaald voetbal debuterende Buys het zal doen, is ook niet te voorspellen.

Aan directeur Hans Nijland en technisch manager Ron Jans de taak om een goede basis te gaan leggen voor een succesvoller seizoen dan deze jaargang. Dat zal nog een hele toer worden want ze beginnen nagenoeg met een schone lei. In elk geval kunnen de beleidsbepalers afgerekend worden op de resultaten van de komende competitie. Met het niet ingrijpen van voor de winterstop (Faber had weggestuurd moeten worden) namen ze een groot risico, maar met het aanstellen van een onervaren opvolger is het risico misschien nog wel groter.

De wedstrijd tegen Excelsior toonde in elk geval aan dat de ploeg beter en efficienter kan voetballen dan in de meeste voorgaande wedstrijden. Dat mag wellicht een beetje hoop geven voor de toekomst. Maar nogmaals, er zal in de personele bezetting van de selectie veel veranderen.
              
 (Mistersnooker is oud-sportjournalist en volgde jarenlang sporters in het Noorden)           




Geen opmerkingen:

Een reactie posten