zondag 8 april 2018

FC Groningen speelt zondag belangrijkste wedstrijd van het seizoen


Door Mistersnooker

FC Groningen speelt komende zondagmiddag om half drie in  de Euroborg de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De confrontatie met Roda JC mag beslist niet verloren worden, want dan komt de nacompetitie angstig dicht in de buurt. Het puntje dat de Groningers zondag in Heerenveen boekten (1-1), is veel minder belangrijk dan de degradatiewedstrijd tegen de Limburgers.

Roda JC won de laatste drie wedstrijden en is de voornaamste concurrent voor de Trots van het Noorden. Het verschil is nu vier punten in het voordeel van FC Groningen, maar na een nederlaag is de ramp niet te overzien. De laatste drie competitiewedstrijden zijn voor Roda relatief gemakkelijker dan voor de noorderlingen.

De derby tegen SC Heerenveen was het aankijken nauwelijks waard. De Friezen zitten momenteel in een dipje en hebben de grootste moeite om de playoffs te bereiken die recht geven op een Europese ticket. FC Groningen voetbalde beduidend minder dan tegen Ajax en slaagde er niet in om de zevende zege van het seizoen te boeken. Met zes gewonnen duels vertoeft de ploeg van trainer Ernest Faber terecht in de kelder van de eredivisie.

Een gelijkspel of een overwinning tegen Roda JC betekent ongetwijfeld dat de angst voor degradatie verdwijnt. Maar een resultaat kan het dramatische seizoen natuurlijk niet wegpoetsen. Juichen om handhaving in de eredivisie is wel iets anders dan juichen om het behalen van de playoffs. En mocht het tegen Roda JC onverhoopt misgaan, dan hebben de heren Nijland (directeur) en Jans (technisch manager) wel iets uit te leggen. Met het niet wegsturen van de falende Faber voor de winterstop hebben ze namelijk een groot risico genomen.

De fans doen er goed aan om komende zondag massaal naar de Euroborg te gaan. Het zou de supportersschare sieren als ze niet alleen het stadion vullen als Ajax op bezoek komt. De club heeft de steun van de fans meer dan ooit nodig om zich veilig te voetballen. Nijland mag deze week een aantrekkelijke actie bedenken om de Euroborg stampvol te krijgen. Het is zondag erop of eronder.

 (Mistersnooker is oud-sportjournalist en volgde jarenlang sporters in het Noorden)           




Geen opmerkingen:

Een reactie posten