zondag 3 maart 2019

FC Groningen doet goede zaken voor playoffs


Door Henk Hielkema

FC Groningen doet volop mee in de strijd om deelname aan de playoffs voor een Europees ticket. VVV was zondagmiddag in de Euroborg de volgende ploeg die dit jaar aan de zegekar werd gebonden. Met de klassieke voetbaluitslag (3-2) haalden de Groningers hun zestiende punt binnen in 2019.

Met dank overigens aan VVV en de VAR. De ploeg uit Venlo moest namelijk een uur lang met tien man voetballen omdat de VAR de arbiter adviseerde om een gele kaart aan een VVV ‘er  te wijzigen in de kleur rood. In de slotfase incasseerde Doan ook rood na een tweede gele kaart, maar toen had FC Groningen de buit al binnen.

VVV was en is nog steeds een belangrijke concurrent voor de playoffs. Maar door de zege schoof de Trots van het Noorden op de ranglijst een plaatsje op en passeerde het de Venlonaren. Nu het degradatiegevaar is geweken, is er voor de ploeg van trainer Danny Buijs een nieuw doel om voor te vechten en dat is een eindrangschikking bij de beste zeven teams van Nederland.

FC Groningen is na de winterstop als herboren en in dit kalenderjaar zijn er meer punten veroverd dan de meest fanatieke supporter had durven hopen. Zoals de ploeg nu voetbalt, behoort deelname aan de playoffs tot de reele mogelijkheden. De kwalitatieve spelersinjectie van een paar maanden geleden heeft het elftal zo sterk gemaakt dat het van elke tegenstander kan winnen.

Komende vrijdag kan weer een grote stap gezet worden in Utrecht bij de plaatselijke FC. En ook voor de ploeg van Dick Advocaat hoeft FC Groningen niet bang te zijn. Een saillant detail is dat ook SC Heerenveen een gegadigde is voor de playoffs. De beide noordelijke teams ontmoeten elkaar binnenkort en dat kan weer een ouderwetse kraker worden.
                            
(Henk Hielkema is oud-sportjournalist en volgde jarenlang sporters in het Noorden)           




Geen opmerkingen:

Een reactie posten