zaterdag 22 februari 2020

Blunder doelman Padt nekt FC Groningen


Door Henk Hielkema

Een blunder van doelman Padt nekte FC Groningen in de slotfase van het thuisduel tegen FC VVV: 0-1. Hij kwam ver uit zijn doel om een hoge bal te onderscheppen, maar op de rand van het strafschopgebied verkeek hij zich volledig op de situatie. Voor de rest had Padt weinig te doen in de Euroborg. FC Groningen was de bovenliggende partij, maar zag geen kans om de bal in het Limburgse doel te schieten.

Mochten de Groningers straks de playoffs voor een Europees ticket missen, dan zullen ze ongetwijfeld terugdenken aan de wedstrijd tegen VVV. Het zag er namelijk niet naar uit dat de gasten een doelpunt zouden produceren. De laagvlieger, die overigens in 2020 nog niet had verloren, miste alles om het FC Groningen moeilijk te maken. Het meeste balbezit was voor de mannen van trainer Danny Buijs die er veel te slordig mee omsprongen.

Vlot lopende combinaties waren er niet te zien. Veel misverstanden en verkeerde passes ontsierden de wedstrijd, die geen moment deed denken aan het thuisduel tegen Ajax van enkele weken geleden. Was er toen nog sprake van een meeslepend duel, dat de fans in de Euroborg van het begin tot het einde boeide, deze keer zagen de toeschouwers een ogenschijnlijk ongemotiveerde ploeg die kennelijk dacht dat de winnende goal vroeg of laat wel zou gaan vallen.

Redan, de nieuwe spits, kon evenals de vorige week geen potten breken. Je bent geneigd om nieuwelingen de kans te geven om zich te onderscheiden, maar de twijfels over de capaciteiten van Redan zijn alleen maar groter geworden. Hij mist de energie van zijn voorganger Sierhuis en van zijn concurrent Postema, maar heeft ook nog geen briljante acties laten zien in het strafschopgebied van de tegenpartij. Als hij zo kleurloos blijft voetballen, dan verliest hij zijn basispositie aan Postema.

De matig bezette Euroborg met veel lege, groene stoeltjes was het decor van een draak van een voetbalwedstrijd. Wie er wel waren, vroegen zich ongetwijfeld af waarom het tegen Ajax wel kon en tegen FC VVV niet. De bezoekers aan deze confrontatie beleefden weinig plezier van hun voetbalavond.

(Henk Hielkema is oud-sportjournalist van het Dagblad van het Noorden)      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten