zondag 18 oktober 2020

Sergio Padt redt punt voor FC Groningen

 Door Henk Hielkema

Doelman Sergio Padt was zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht de uitblinker. De FC Groningen-keeper zorgde er met een paar fantastische reddingen voor dat zijn doel schoon bleef. Het puntje na de 0-0 was zijn verdienste. Voor de rest was het huilen met de pet op wat de Trots van het Noorden liet zien. Het werd een wedstrijd die roemloos verdwijnt in de voetbalgeschiedenis. Met de remise bleven de Groningers bovenin de middenmoot. Dat dan weer wel.

Trainer Danny Buijs liet de matchwinner tegen Ajax, Remco Balk, buiten de basis en liet hem ook niet invallen. Wat is er de laatste twee weken met hem gebeurd? Liep hij naast zijn schoenen of heeft de jonge Zuidhorner zich ongedisciplineerd gedragen? De scouts van veel topteams zaten klaar voor de tv om de verrichtingen van de aanvaller te observeren, maar hij bleef werkloos op de bank zitten.

Balk had het veldspel van FC Groningen tegen FC Utrecht enige kleur kunnen geven. De aankoop Joosten kreeg van Buijs de voorkeur in de basisopstelling maar hij viel alleen maar op met mislukte acties en onwennige handelingen. Overigens was hij niet de enige in het elftal die zijn dag niet had. Veel balverlies, verkeerde passes en enorm veel overtredingen markeerden het spel van de Groningers.

Arjen Robben kwam een kwartier voor het einde in het veld om de beslissende goal te maken, maar na zijn kenmerkende actie aan de rechterkant krulde hij de bal niet in het vijandelijke doel, maar schoof het speeltuig naar een medespeler die er weinig goeds mee kon doen. Sterker nog, het leidde tot balverlies. Gelukkig voor de noorderlingen had ook FC Utrecht zijn dag niet. Daardoor werd het een draak van een wedstrijd.

Het was maar goed dat bezoekers in de Euroborg door de coronamaatregelen werden geweerd, want het duel was het nauwelijks waard om aan te gluren. De enige twee personen die ogenschijnlijk tevreden oogden, waren de beide trainers. Een verliespartij had een van de clubs voorlopig uitgeschakeld voor een plaats in de hogere regionen van de middenmoot. Een met een puntje blijft de hoop op een definitieve plaats in het linker rijtje van de eredivisie aanwezig.

De tv-kijkers moesten het doen met de schitterende reflexen van doelman Padt. En natuurlijk met de hoop op een invalbeurt van Remco Balk, maar Buijs dacht daar anders over. Onbegrijpelijk.

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten