zondag 20 februari 2022

FC Groningen geeft winst in blessuretijd weg

 Door Henk Hielkema

Als je graag een eindpositie wil die recht geeft op de playoffs voor een Europees ticket dan moet je winnen van PEC Zwolle, de hekkensluiter van de eredivisie. Dat deed FC Groningen niet (1-1), omdat de Zwollenaren keihard vochten voor een resultaat. Een rake kopbal in blessuretijd deed de Groningse droom uiteen spatten. PEC verdiende overigens het punt ten volle. In de kolkende wind en op een knollenveld hielden beide teams zich volledig in evenwicht.

In de rommelige eerste helft viel er in Zwolle slechts een lichtpuntje te ontdekken. Duarte krulde de bal uit een vrije trap namelijk perfect achter de PEC-doelman (0-1) en die actie stond in schril contrast met de andere activiteiten die beide teams lieten zien. De wind speelde een negatieve rol bij het spelen van combinatievoetbal en wat de elftallen voor de volle tribunes demonstreerden was niet meer dan wat lukrake trappen.

Onder de grillige weersomstandigheden koos FC Groningen ervoor om de bal vanuit de verdediging rechtstreeks naar de voorste linies te transporteren. Daar ontstond een gevecht om de bal dat het spelbeeld voor een groot deel bepaalde. Afgezien van de fraaie goal van Duarte waren de doelrijpe kansen voor de beide goals op de vingers van een hand te tellen.

Trainer Danny Buijs posteerde Suslov deze keer weer eens in de as van het elftal. Daar komt hij inderdaad beter tot zijn recht dan aan de zijkanten, maar hij zou nog meer in zijn kracht komen op de plaats van De Leeuw. Als controlerende middenvelder heeft hij nu eenmaal minder aandeel in de aanval dan als schaduwspits. Het zou de moeite van het proberen waard zijn om de energieke Suslov te zien in combinatie met Strand Larsen.

Overigens was Strand Larsen in de tweede helft dichtbij de 0-2. De jonge Noor raakte de paal na een mooie omhaal. De minimale marge bleef intact en dat motiveerde de thuisclub tot een vechtwedstrijd waarbij de vonk oversloeg op de tribunes waar de supporters sinds lange tijd weer werd toegelaten. Het duurde echter tot in  de laatste minuten voordat de remise werd beklonken met een meer dan fraaie kopbal.  

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden)   

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten