zaterdag 22 april 2023

FC Groningen moet de gifbeker helemaal leegdrinken: duel in Euroborg gestaakt en FC Emmen pakt drie punten

 Door Henk Hielkema

FC Groningen moet kennelijk de hele gifbeker leegdrinken. De wedstrijd tegen NEC werd zaterdagavond in de Euroborg al halverwege de eerste helft gestaakt (een supporter gooide een vol  glas bier naar de grensrechter) en in Heerenveen boekte FC Emmen een 3-2 overwinning tegen de plaatselijke SC. Door die zege zijn de Emmenaren nu elf punten uitgelopen op de Groningers. Excelsior is nu de club die de Trots van het Noorden moet passeren om aan degradatie te ontkomen. Het verschil met die club bedraagt tien punten.

De gestaakte wedstrijd tegen NEC krijgt voor FC Groningen nog wel een staartje. Als het duel later wordt uitgespeeld – of opnieuw gespeeld – dan zal dat vrijwel zeker zonder publiek gebeuren. En als de ploeg van trainer Van der Ree de steun van de supporters nodig heeft, dan is dat in de slotfase van de competitie.

Kortom, het was allemaal kommer en kwel in de Euroborg. De glasgooier werd door stewards in de kraag gevat en uit het stadion gezet, maar daar koop je als club natuurlijk niets voor. Aan het eind van de avond is de eerste divisie in elk geval weer een stuk dichterbij gekomen.       

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden)   

 

 

       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten