zondag 24 december 2017

Onzekere toekomst voor FC Groningen

Door Mistersnooker

FC Groningen gaat na de 4-0 overwinning tegen Sparta vrolijke kerstdagen vieren. Maar of de rest van het seizoen zorgeloos kan worden uit gevoetbald, moet worden betwijfeld. De ruime zege op de armoedig spelende Rotterdammers zegt namelijk niets over de stand van zaken bij de Groningers. Sparta speelde als een amateurclub.

Maar er is meer. De vraag is hoe FC Groningen er uit ziet na de winterstop. De sterkste spelers kunnen zomaar verkocht worden. Mahi wil sowieso weg en de club zal hem geen strobreed in de weg leggen. Doelman Padt zou ook op het verlanglijstje staan van enkele topclubs en ook hij mag weg voor een miljoenenprijs.

De Trots van het Noorden moet transfergelden binnenhalen om de begroting voor dit seizoen sluitend te krijgen. Verkoop is dus een noodzaak en ook technisch manager Ron Jans is door algemeen directeur Hans Nijland overtuigd van de situatie. Jans is slechts een uitvoerend manager en de directie bepaalt wat er gaat gebeuren.

Trainer Ernest Faber is blij dat de punten van de laatste weken hem weer meer krediet hebben opgeleverd om aan te blijven als technische man. Hij stond op de wip maar met 20 punten uit 18 wedstrijden mag hij het na de winstertop proberen om de ploeg alsnog te klasseren voor de playoffs.

Als de sterkhouders worden verkocht – en dat is wel de verwachting – dan krijgt Faber het nog moeilijk om zijn elftal voor de negatieve nacompetitie te behoeden. Het elftal loopt niet over van kwaliteit en als de sterkste spelers ook nog vertrekken, wordt het helemaal moeilijk om voldoende resultaten te behalen.

Voorlopig lijkt de club uit de sportieve crisis. Maar er is straks weinig voor nodig om het tij weer te doen keren. Ook de supporters hebben er nog weinig vertrouwen in, want nog nooit zag je zoveel lege stoeltjes in de Euroborg. Ze mogen hun handen dichtknijpen als FC Groningen er in slaagt om zich straks snel veilig in de middenmoot te spelen. De toekomst voor de club is uiterst onzeker.
                                         
 (Elke dag na een competitiewedstrijd van FC Groningen geeft Mistersnooker zijn onafhankelijke opinie. Mistersnooker is oud-sportjournalist en volgde jarenlang sporters in het Noorden)           




Geen opmerkingen:

Een reactie posten