woensdag 24 april 2019

Sierhuis-Gladon koningskoppel van FC Groningen


Door Henk Hielkema

De wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen is woensdagavond halverwege de tweede helft gestaakt wegens aanhoudend onweer. Vlak voor die onderbreking scoorde Paul Gladon voor de Groningers die over enkele dagen met een voorsprong (1-2) gaan beginnen aan het laatste half uur. Het is de bedoeling dat de wedstrijd maandagavond om 20 uur wordt uitgespeeld.

Hoewel de afloop van deze confrontatie nog ongewis is, valt er wel iets te zeggen over de aanvalslinie van FC Groningen. Evenals tegen Ajax stelde trainer Danny Buijs zijn beide centrumspitsen op in de basiself. Sierhuis en Gladon waren in Zwolle niet alleen de doelpuntenmakers maar wat veel belangrijker is: dit duo zou zich wel eens kunnen ontpoppen als het koningskoppel.

Er moet nog wel iets gedaan worden aan de finetuning – zoals wie gaat naar de eerste paal en wie naar de tweede – maar tegen PEC lieten de aanvallers zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn. Beide voetballers zijn niet te beroerd om vuile meters te maken en ook zijn ze niet zo egoistisch om altijd voor de eigen kans te gaan. Kortom, deze instelling wordt bijzonder op prijs gesteld door de aanhang van FC Groningen, die een broertje dood heeft aan arrogante types in de voorhoede.

Buijs heeft al terecht laten weten dat hij Gladon er volgend seizoen graag bij wil houden. Samen met de hardwerkende Sierhuis zouden deze spitsen in het nieuwe seizoen wel eens een sensatie kunnen zijn. Nogmaals, over de  onderlinge taakverdeling moet nog goed worden nagedacht, maar Buijs lijkt in te zetten op dit tweetal in de basis.

Tegen Ajax kwamen ze nog niet zo goed uit de verf omdat de tegenstander de Groningers in de verdediging drukten. Maar in Zwolle voetbalde FC Groningen veel offensiever dan in de vorige uitwedstrijden, waardoor de aanval vaker kon worden ingeschakeld. Sierhuis en Gladon bezorgden de PEC-verdedigers handenvol werk. Of hun doelpunten genoeg zijn voor de zege, zal maandag blijken als de wedstrijd wordt uitgespeeld.
                                                
(Henk Hielkema is oud-sportjournalist en volgde jarenlang sporters in het Noorden)           




Geen opmerkingen:

Een reactie posten