donderdag 23 december 2021

Joop Gall ideale assistent-trainer voor FC Groningen

 Door Henk Hielkema

De aankondiging van FC Groningen dat trainer Danny Buijs de club over een half jaar gaat verlaten, heeft nogal wat stof doen opwaaien. De meeste reacties waren negatief. Alsof Buijs op staande voet was ontslagen. Maar er is niets mis aan het besluit om een contract met een oefenmeester niet te gaan verlengen. In feit heeft Buijs vier jaar lang de technische scepter gezwaaid in de Euroborg en dat is langer dan het verblijf van een trainer in het betaalde voetbal.

Het enige wat je de clubleiding kunt verwijten is dat er gesproken is met Kees van Wonderen als opvolger van Buijs zonder dat de huidige trainer daarvan op de hoogte was. Althans, als deze geruchten kloppen. De klacht dat het tijdstip van de aankondiging (zo vlak voor de kerstdagen) werd gedaan, deel ik niet. Als duidelijk is dat de club verder wil met een nieuwe trainer dan moet je niet wachten met deze boodschap tot eind januari. Nu weet Buijs waar hij aan toe is en kan hij zich in de kijker spelen van een nieuwe werkgever.

Het Dagblad van het Noorden werpt de vraag op wie Buijs moet opvolgen. De krant komt met een aantal kandidaten van wie de meesten ongeschikt zijn om als hoofdtrainer van de club aangesteld te worden. Hieronder de onderbouwing:

Dick Lukkien – heeft te weinig natuurlijk gezag bij spelers

Marcel Groninger – heeft geen ervaring als hoofdtrainer

Erwin van de Looi – terughalen oud-trainer mondt vaak uit in teleurstelling

Mischa Visser – geen ervaring en zit gebakken bij KNVB

Erwin Koeman – heeft zelf aangegeven dat hij geen hoofdtrainer meer wil zijn

Frank Wormuth – waarom een Duitser?

Sarina Wiegman – niet doen

Frank de Boer – niet doen

Kees van Wonderen – lijkt de ideale kandidaat

Joop Gall – ideale assistent-trainer voor FC Groningen

Joop Gall zie ik als ideale assistent-trainer omdat hij als geen ander de club en de supporters kent en omdat hij Van Wonderen perfect zou kunnen aanvullen.

(Henk Hielkema is oud-journalist van het Dagblad van het Noorden)   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten