vrijdag 12 augustus 2016

Arjen Robben toekomstig directeur FC Groningen

Door Mistersnooker

Arjen Robben wordt de opvolger van Hans Nijland als directeur van FC Groningen. Alles wijst daar tenminste op. Enkele jaren geleden opperde ik dat Robben de Trots van het Noorden naar een hoger plan zou kunnen tillen. Niet als speler maar als directeur. In verschillende fora werd er lachterig op gereageerd, maar het lijkt er sterk op dat Robben nu al wordt warmgemaakt voor het directeurschap van de club waar hij het voetballen heeft geleerd.

Een paar maanden geleden vertelde Nijland voor de microfoon van RTL Noord dat hij het fantastisch zou vinden als Robben in de toekomst iets voor de FC zou kunnen betekenen en een paar weken geleden herhaalde de huidige directeur die wens in een interview in het Dagblad van het Noorden. Sterker, hij onthulde dat er al met Robben over wordt gesproken. Tweemaal per jaar bezoekt Nijland de voetballer in Munchen en tweemaal per jaar komt Robben op bezoek in de Euroborg.

Volgens Nijland heeft Robben zijn focus voorlopig gericht op het spelen van goede wedstrijden voor Bayern Munchen. Maar er wordt tijdens de ontmoetingen regelmatig een balletje opgeworpen met als centrale vraag: Arjen, wat ga je doen als je uitgevoetbald bent? Nijland denkt niet dat de wereldster zijn kunsten nog eens vertoont op de grasmat van de Euroborg, maar wel achter het bureau in de directeurskamer.

Letterlijk vertelde Nijland in het recente interview dat Robben als directeur van FC Groningen deuren zou kunnen openen die voor anderen gesloten blijven: ‘’Als hij de topman van Schiphol wil spreken, dan heeft hij de volgende dag een afspraak met hem. Dat lukt mij niet.’’ Nijland vertelde verder dat Robben een blanco cheque kan krijgen. Niet om zijn salaris zelf in te vullen, maar om zijn functie bij FC Groningen te bepalen. Voor het geld hoeft de oud-inwoner van Bedum niet meer te werken. Na zijn loopbaan is hij financieel onafhankelijk.

Robben heeft ook nooit de ambitie uitgesproken om na zijn actieve carriere ergens trainer te worden. Bovendien wil hij zich met zijn gezin nestelen in Groningen. Tel daar nog eens bij op dat FC Groningen diep in zijn hart zit, dan heb je alle ingredienten om serieus te gaan denken aan een toekomst als voetbaldirecteur. Nijland zou in dat geval een ideale opvolger krijgen.

Waarom is het voor de club zo belangrijk dat Robben als hoogste baas wordt ingelijfd? Heel simpel, alleen met Robben aan het roer kan de club een volgende stap maken in de begroting (lees: sportieve vooruitgang). Hij is in staat om meer en grotere sponsors binnen te halen en kan FC Groningen een uitstraling geven die zijn weerga niet kent. Ook al kan het nog een paar jaar duren, het is verstandig van Nijland om zijn opvolger nu al voor te bereiden op de directeursbaan. In het belang van FC Groningen en van Robben zelf die zich in de rest van zijn werkzame leven kan uitleven in de branche  die hij zo goed kent: de voetbalwereld.

(Elke maandag en vrijdag op dit blog om precies 18 uur een column over FC Groningen)        



Geen opmerkingen:

Een reactie posten