vrijdag 13 januari 2017

FC Groningen voor cruciale weken



Door Mistersnooker

FC Groningen weet nog deze maand waar het staat. Vanaf morgen speelt de club namelijk drie cruciale wedstrijden die doorslaggevend zijn voor de uiteindelijke klassering in de eredivisie. Morgen is Heracles in Almelo de tegenstander, volgende week komt Vitesse naar de Euroborg en daarna voetbalt de ploeg van trainer Faber bij SC Heerenveen. Uitgerekend drie concurrenten voor een playoffplaats.

De Trots van het Noorden zal in Almelo aantreden met drie nieuwe basisspelers. Hateboer is geschorst, Rusnak is verkocht en Van Weert is geblesseerd. Dat hoeft niet te betekenen dat de ploeg het jaar 2017 verzwakt zal aantreden. In de selectie zitten namelijk spelers die niet of nauwelijks onderdoen voor de basisspelers van de laatste competitieronden.

Idrissi en Linssen vinden zichzelf in feite basisspelers en staan te trappelen om hun kunsten vanaf de aftrap te vertonen. En Van Weert zal vervangen worden door de jonge Noor Sorloth die gebrand is op een succesvol optreden. Gemotiveerde vervangers derhalve die Faber zonder meer kan inzetten. De clubleiding heeft dan ook groot gelijk dat er voor de vertrokken Rusnak geen vervanger zal worden aangetrokken.

Het liefste heeft directeur Hans Nijland dat de grootverdieners Hoesen en Maduro op korte termijn ook verkassen naar een andere club, maar het is de vraag welke club deze mislukte aankopen wil overnemen. Faber liet onlangs even doorschemeren dat hij na het vertrek van Rusnak wel een externe aanwinst wil hebben, maar het zal Nijland weinig moeite kosten om de trainer aan het verstand te brengen dat een aankoop op dit moment onnodig is.

Op de gebruikelijke nieuwjaarsbijeenkomst vertelde de directeur zelfs dat de huidige selectie in staat zal moeten zijn om tussen de vijfde en achtste plaats op de ranglijst te eindigen. Hij zette de trainer en de spelers daarmee weliswaar onder druk, maar hij blies niet zo hoog van de toren als enkele jaren geleden toen hij voorspelde dat FC Groningen zich structureel in de top van de eredivisie zal nestelen.

De top van de ranglijst is te hoog gegrepen voor de club, die zoals gezegd over drie weken weet waar het staat. Na duels met Heracles, Vitesse en Heerenveen is duidelijk of een playoffplaats er aan het eind van het seizoen nog inzit. Dat is te hopen voor Faber want hij heeft zich een half jaar geleden geconformeerd met deze sportieve doelstelling.

(Elke maandag en vrijdag om 18 uur op dit blog een opinierend verhaal over FC Groningen)   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten