vrijdag 6 januari 2017

FC Groningen mag Simon Tibbling in winterstop niet verkopen



Door Mistersnooker

Het mooie van transferperiodes vind ik al die speculatieve berichten in de media. Zo brengen de journalistieke volgers van FC Groningen om de haverklap transfernieuws dat half op waarheid berust. Er hoeft maar op de website van een Engelse krant een berichtje te verschijnen dat Hans Hateboer bij een club in de belangstelling staat, of er wordt op de redactie driftig overgeschreven.

Ik vermaak me er altijd mee en neem alle nog niet afgeronde transfers met een korreltje zout. Vaak heeft een zaakwaarnemer van een speler er belang bij dat er buitenlandse belangstelling is voor zijn client. Zoiets drijft de marktwaarde op en dus ook zijn aandeel in de opbrengst. Kranten en nieuwswebsites nemen vaak niet de moeite om dergelijke geruchten te checken.

Fans van FC Groningen worden deze weken ook bestookt met hele en halve waarheden rond het vertrek van spelers in deze wintertransferperiode. Spelers van de Trots van het Noorden zijn vaak in trek omdat de club jaarlijks spelers moet verkopen om de begroting rond te krijgen. Dat is al jaren zo en dat zal met het huidige beleid ook wel zo blijven.

Aan de andere kant wil FC Groningen ook wel van een paar spelers af omdat ze weinig worden ingezet maar wel een vorstelijk salaris ontvangen. Hedwiges Maduro is zo’n grootverdiener die al een tijdje geen basisplaats meer heeft. Danny Hoesen is ook zo’n speler die de FC graag ziet vertrekken. En ook Hans Hateboer wil de club graag deze weken verkopen omdat hij over een half jaar gratis de poort uit wandelt.

Verder wil FC Groningen zijn brede selectie van 24 spelers inkrimpen en dan is de verkoop de eerste optie. De transfer van middenvelder Albert Rusnak naar de Verenigde Staten is definitief rond. Hij heeft de oversteek van de grote plas al gemaakt en werd op het vliegveld door een handjevol supporters verwelkomd. 

De fans komen bij de verkoop van Rusnak nog niet in opstand. Ook voor Hateboer gunnen ze de clubleiding wel een vergoeding en van een vertrek van Maduro liggen ze echt niet wakker. Directeur Hans Nijland kan dus zijn gang gaan met allerlei onderhandelingen.

Er verscheen echter een schimmige berichtje in de media over belangstelling voor de jonge Simon Tibbling. Nijland doet er verstandig aan om daar niet aan mee te werken. Ik herhaal: Nijland moet niet meewerken aan de verkoop van Tibbling. Ik voorspel oproer van supporters en seizoenkaarthouders als de meest waardevolle speler van de club in de winterstop wordt verkocht. FC Groningen moet verkopen om zwarte cijfers te blijven schrijven, maar er zijn grenzen.

(In deze winterperiode elke vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal over FC Groningen)         


  


  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten