maandag 8 mei 2017

FC Groningen heeft nog steeds kans op deelname aan playoffs



Door Mistersnooker

De 1-1 remise tegen PSV werd in de Euroborg luid bejubeld maar de kans dat FC Groningen aan de playoffs mag meedoen om een ticket te veroveren voor Europees voetbal is er niet groter op geworden. Heracles, de belangrijkste concurrent, won namelijk wel en heeft drie punten voorsprong met nog een wedstrijd te spelen.


De optimisten putten hun hoop uit het feit dat de ploeg uit Almelo zondag in de Kuip de tweede kampioenswedstrijd tegen Feyenoord moet spelen en dat de Trots van het Noorden in Enschede voetbalt tegen FC Twente, dat alleen nog maar speelt om des keizers baard. FC Groningen, zo denken ze, gaat winnen en Heracles verliest. Het betere doelsaldo van de noorderlingen geeft dan de doorslag. 


Zondagmiddag bleek dat alles in de sport mogelijk is. En Feyenoord zal er voor het eigen legioen alles aan doen om de landstitel te pakken. Maar het is niet uitgesloten dat de Groningers gewoon tiende blijven in de eindrangschikking. En dat zal aanvoelen als een mislukt seizoen. Ook als ze onverhoopt de playoffs halen, blijft het een wisselvallig seizoen met liefst dertien gelijke spelen en veel te weinig overwinningen.


Achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de selectie voor het seizoen 2017-2018. Er zijn al twee spelers vastgelegd – Mike te Wierik en Django Warmerdam – maar er zal veel meer moeten gebeuren om een sterker elftal op de been te kunnen zetten. Topscorer Mahi gaat op zeker weg naar een andere club en ook spelers als Hiariej (aanbieding geweigerd) en Jason Davidson (huurling die terugkeert naar Huddersfield Town) zijn er volgend seizoen niet meer bij.


Een voordeel is dat Tom van Weert vermoedelijk weer fit aan de nieuwe jaargang zal beginnen. Hij heeft al laten zien dat hij een neusje voor het maken van doelpunten heeft. Een goalgetter die vergelijkbaar is met de al eerder vertrokken De Leeuw. Maar zoals we de vorige keer al hebben gezegd: het wachten is op een creatieve middenvelder die de ploeg bij de hand kan nemen en die kan zorgen voor het spel in de tweede fase en natuurlijk veel assists op zijn naam kan schrijven.


Mocht FC Groningen de playoffs halen dan lijkt het uitgesloten dat de finale van die eindronde wordt gewonnen. Dat zit er met de huidige selectie niet in. Als dat wel gebeurt – en dus een voorronde wordt bereikt van de Europa league – dan beloof ik definitief te stoppen met deze analyses over de club.

(Elke maandag en vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal over FC Groningen op dit blog)

    


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten