maandag 1 mei 2017

Simon Tibbling: volgend seizoen opstellen of anders verkopen

Door Mistersnooker

Er is iets vreemds aan de hand met Simon Hjalmar Friedel Tibbling. De laatste weken is hij geen basisspeler meer van FC Groningen en dat verbaast niet alleen de speler zelf maar ook veel supporters. Trainer Ernest Faber geeft de voorkeur aan een middenveld met Bacuna, Jenssen, Drost. Waarom, zo vragen velen zich af, is er geen plaats meer voor de 22-jarige Zweed?

Vorig seizoen was hij nog een vaste waarde in de basiself, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij na de vorige zomer niet meer de vorm vertoonde die hij daarvoor wel op de mat legde. Misschien kwam het door een te korte vakantie – hij speelde een toernooi met een vertegenwoordigend Zweeds team – waardoor hij een deel van de voorbereiding miste en mogelijk daardoor fysiek tekort kwam.

Feit is in elk geval dat Tibbling op het middenveld inwisselbaar is geworden. Jenssen is daar nu de eerste naam die op het bord geschreven wordt door de trainer en ook door de ontwikkeling van de jonge Bacuna is de concurrentie op het meest strategische deel van het veld toegenomen. Voor Faber zal de vorm van de speler en zijn manier van spelen de doorslag geven.

De laatste wedstrijden die ik van Tibbling zag, waren in mijn ogen ook niet de beste minuten van de Zweed. Hij loopt vaak met het hoofd naar beneden te dribbelen zonder te kijken waar vrije medespelers lopen. Bovendien fungeert hij beter als stofzuiger dan als architect van het elftal. En met Jenssen heeft de ploeg al een fantastische stofzuiger in huis. En die komt niet uit Zweden.

Toch lijkt het voor Faber raadzaam om voor het volgende seizoen een plaats in het veld te vinden voor Tibbling. Hij zit contractueel nog twee seizoenen aan de Trots van het Noorden vast, heeft 1,3 miljoen euro gekost, zit hoog in het loongebouw en heeft nu de hoogste marktwaarde van alle FC Groningen-spelers. Volgens een website voor voetbalmakelaars is Tibbling nu drie miljoen euro waard. Net zoveel als doelman Padt.

Je zou zeggen dat directeur Hans Nijland hem deze zomer voor die prijs zou kunnen doorverkopen. Dat past ook in het clubbeleid dat gebaseerd is op het kopen van jonge, talentvolle spelers om die daarna met winst van de hand te doen. Uiteraard voordat de volledige contractperiode is afgelopen. Anders loopt hij voor niets de poort uit.

(Elke maandag en vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal over FC Groningen op dit blog)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten