vrijdag 23 februari 2018

FC Groningen laat fans weer in de kou staan

Door Mistersnooker

FC Groningen heeft zijn supporters in de Euroborg vrijdagavond weer in de kou laten staan. De wedstrijd tegen laagvlieger NAC moest gewonnen worden en dat gebeurde niet: 1-1. Door het sprokkelen van puntjes lijkt rechtstreekse degradatie uit de eredivisie nu wel afgewend maar de nacompetitie behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

De afstand met de nummer zestien lijkt groot maar er volgt nu een zwaarder programma voor de Trots van het Noorden dan de laatste weken. Te beginnen met een uitduel tegen FC Twente, dat eveneens moet vechten voor het behoud van het eredivisieschap. Daarna volgen duels met PEC, AZ, Ajax en SC Heerenveen. Je hoeft geen helderziende te zijn om te voorspellen dat het billenknijpen wordt in het Groninger kamp.

De vraag is wie de goals moet maken voor FC Groningen. Tegen NAC kwam het met 1-0 voor dankzij een eigen doelpunt van een verdediger. Voor de rest waren er wel enkele kansjes maar paal en lat stonden voltreffers in de weg. FC Groningen is dit seizoen de ploeg die het vaakst op de paal of lat heeft geschoten. Dat is niet alleen een geval van pech maar heeft ook met de kwaliteit van de aanvallers te maken.

Een andere vraag is of trainer Ernest Faber een ploeg heeft die geschikt is om degradatievoetbal te spelen. Dat soort voetbal vraagt namelijk een meedogenloze inzet, passie en een elftal met spelers die voor elkaar door het vuur gaan. In het rampseizoen is echter al gebleken dat niet iedereen speelt in het teambelang. Hoe dichter de degradatiestreep naderbij komt, des te moeilijker het voor deze selectie zal worden om zich veilig te spelen.

Om de Euroborg tegen NAC wat gevulder te krijgen dan de laatste thuiswedstrijden had de clubleiding bedacht om de seizoenkaarthouders gratis introducees mee te laten nemen. In de media werd gemeld dat het stadion nagenoeg vol zou zijn, maar dat bleek toch niet het geval. Veel bezoekers kozen kennelijk voor de warme huiskamer in plaats van de koude Euroborg.

De thuisblijvers hadden weer eens gelijk en als de prestatiecurve niet op korte termijn omhoog gaat, zal het straks moeilijk worden om seizoenkaarten voor de komende competitie aan de man te brengen. Het boegeroep en de fluitconcerten na afloop zeiden genoeg: het spel van FC Groningen is te matig om als toeschouwer veel geld voor te betalen.

In elk geval blijft het de komende weken spannend. Maar deze spanning hadden de fans niet in hun hoofd toen directeur Hans Nijland voor aanvang van het seizoen beloofde dat er amusante en meeslepende wedstrijden in de Euroborg te zien zouden zijn.

(Mistersnooker is oud-sportjournalist en volgde jarenlang sporters in het Noorden)           




Geen opmerkingen:

Een reactie posten