maandag 14 november 2016

Meepraatsessie FC Groningen heeft weinig zin zonder plan



Door Mistersnooker

FC Groningen gaat binnenkort aan de slag met een beleidsplan voor de jaren 2016-2020. Op zichzelf niet zo bijzonder ware het niet dat de club een meepraatsessie gaat houden op 27 november in  de Euroborg. Uitgenodigd zijn de sponsorrelaties en alle seizoenkaarthouders. En als die allemaal komen opdraven dan wordt het een levendige massadiscussie.

Je mag je gerust afvragen of een vergadering met alle seizoenkaarthouders enige zin heeft. Nog afgezien van de praktische zaken zoals het vinden van een locatie waar alle seizoenkaarthouders in kunnen. Kennelijk gaat de clubleiding ervan uit dat slechts een klein percentage van de kaarthouders komt opdagen. Misschien was het beter geweest om vertegenwoordigers van alle supportersgroepen uit te nodigen.

Uitgangspunt van het nieuwe beleid is om van de Euroborg weer een onneembare vesting te maken waarbij woorden als beleving en passie een voorname rol spelen. De vraag is natuurlijk of de inbreng van de deelnemers aan de praatsessie echt van belang is. Zo zal iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt eens zijn met de stelling dat de Euroborg de komende jaren weer een onneembare vesting moet zijn.

Veel interessanter is de vraag hoe de club die doelstelling denkt te verwezenlijken. Als die vraag tijdens de bijeenkomst niet aan de orde komt, dan heeft de meepraatsessie weinig zin. Daarom zal de clubleiding zelf met ideeen moeten komen om ervoor te zorgen dat de doelstelling voor de komende jaren worden gehaald. Ontbreken die plannen dan blijft er een ding over: luchtfietserij.

Wat de sponsors en supporters willen lijkt me duidelijk: aanvallend voetbal, honderd procent inzet van de spelers, veel gewonnen wedstrijden en duels met een grote amusementswaarde. De hamvraag is hoe de club deze wensen denkt te kunnen realiseren. De directie moet op 27 november niet met een blanco vel papier naar de bijeenkomst komen maar met een uitgewerkt plan.

Uiteindelijk zal directeur Hans Nijland aan alle wensen een prijskaartje gaan hangen. Succesvol opereren van een voetbalprofclub staat of valt namelijk met de te besteden gelden. De begroting van FC Groningen kan de laatste jaren echter sluitend worden gemaakt door de verkoop van spelers, hetgeen ten koste gaat van de kwaliteit en het vertoonde spel.

Voor wie aan de meepraatsessie deelneemt, heb ik een goede vraag voor de directie: “Is het mogelijk om de beste spelers voor de club te behouden?”

(Elke maandag en vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal op dit blog over FC Groningen)

         


Geen opmerkingen:

Een reactie posten