maandag 28 november 2016

FC Groningen tankt zelfvertrouwen voor de rest van het seizoen



Door Mistersnooker

FC Groningen heeft zichzelf met twee achtereenvolgende overwinningen uit de sportieve malaise getrokken. Na de 4-0 overwinning bij PEC Zwolle tankt de ploeg van trainer Ernest Faber vertrouwen voor de rest van het seizoen. De wereld ziet er ineens weer veel zonniger uit dan een maandje geleden. Toch zal het nog een hele toer worden om de subtop te bereiken.

Het veldspel tegen NEC beloofde al veel goeds voor de toekomst en je hoefde geen helderziende te zijn om te voorspellen dat de punten in korte tijd binnen geharkt konden worden. Bijna op de helft van de competitie is een ding duidelijk: FC Groningen speelt te goed voor de gevarenzone van de eredivisie.

Er zijn meer dingen duidelijk geworden. Bijvoorbeeld dat Tibbling in de basiself hoort ten koste van Hiariej en dat Tom van Weert de beste spits is in de selectie. Verder bestaat die selectie uit zoveel gelijkwaardige spelers dat blessures en schorsingen zonder veel kwaliteitsverlies kunnen worden opgevangen. Een geruststellende gedachte voor de trainer die inmiddels de juiste poppetjes op de juiste plaats heeft gezet.

Het heeft even geduurd maar FC Groningen lijkt zijn draai gevonden te hebben met een soort countervoetbal dat best leuk is om naar te kijken. De uitzege tegen FC Utrecht was daar al een voorbeeld van en in Zwolle deed de Trots van het Noorden het nog eens dunnetjes over. Het is belangrijk dat Faber vasthoudt aan deze taktiek. Ook in de Euroborg, hoewel de supporters daar natuurlijk liever een aanvallende, dominerende en scorende thuisclub willen zien.

Voor iedereen die de club een warm hart toedraagt, is het plezierig dat op de ranglijst weer naar boven kan worden gekeken. De sportieve doelstelling – een playoffplaats voor een Europees ticket – ligt ineens binnen handbereik. Het zal daarbij interessant zijn om te zien hope Faber omgaat met de ontevreden spelers in zijn selectie.

Juist het geringe kwaliteitsverschil zorgt ervoor dat de wisselspelers ook een basisplaats willen claimen. Het enige wat Faber tegen zijn spelers kan zeggen is, dat iedereen zichzelf kan opstellen door op de trainingen de stinkende best te doen evenals tijdens invalbeurten. Voorlopig zal de trainer vasthouden aan de basiself die ervoor gezorgd heeft dat de zorgen hebben plaatsgemaakt voor opluchting en tevredenheid.


(Elke maandag en vrijdag om 18 uur op dit blog een opinierend verhaal over FC Groningen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten