maandag 20 februari 2017

Juninho Bacuna verknalt zijn eigen voetbalcarriere


Door Mistersnooker


FC Groningen heeft de wetenschap omarmd voor de ontwikkeling van spelers. De club kan meteen op zoek naar de beste psychiater van het UMCG voor een intensieve behandeling van Juninho Bacuna, die zondag tegen Sparta voor de derde keer dit seizoen een rode kaart kreeg. Waren de vorige twee misschien nog donkergeel, deze was zo rood dat niemand erover twijfelde.

Bacuna voerde met twee gestrekte benen een tackle uit in de richting van een Spartaan, die blij mocht zijn dat hij geen been brak. De middenvelder nam daarmee geen risico van een sepo of een succesvol pleidooi van huisadvocaat Entzinger bij de tuchtcommissie. Hij zal voor een wedstrijd of twee worden geschorst en dat is een mooi moment voor trainer Faber om voorlopig maar even afscheid te nemen van de jongste FC Groningen-speler.

Na de rode kaart tegen Feyenoord hebben we op deze plaats al voorgesteld om Bacuna een tijdje te laten voetballen in het belofteteam. Los van het feit dat die rode prent door de tuchtcommissie werd geseponeerd, is duidelijk dat het jongere broertje van Leandro iets gemeens heeft in zijn tackles. Zelf zal hij het ontkennen maar de wijze waarop hij de duels aangaat, vraagt gewoon om een bestraffing.

Hoewel sommige volgers hem een van de betere spelers vinden in het elftal, zeg ik voor de zoveelste keer dat hij mentaal niet geschikt is om in de eredivisie te voetballen. Regelmatig ontstaat er kortsluiting in zijn hoofd met alle gevolgen van dien. Leandro heeft ook een bepaalde felheid in zijn spel maar hij weet precies waar de grens ligt. Vermoedelijk vindt Juninho dat hij zich moet bewijzen met af en toe een ferme tackle. Ten onrechte. Hij kan zo goed voetballen dat hij die tackles niet nodig heeft.

Er moet iemand te vinden zijn die Bacuna duidelijk maakt dat hij zich dient te beheersen. Hij schaadt niet alleen zijn eigen carriere, maar dupeert ook nog eens zijn team dat met een numerieke minderheid wedstrijden moet uitspelen. Dat laatste lukte prima tegen Sparta, want na de 2-2 had FC Groningen in de slotfase de beste mogelijkheden om het duel winnend af te sluiten.

In tegenstelling tot de laatste wedstrijden voetbalde FC Groningen op het kasteel voor meer dan een gelijkspel. Voor de toeschouwers in de Euroborg is het te hopen dat Faber die lijn volgende week doortrekt in het thuisduel tegen FC Utrecht. Er staat weinig meer op het spel, waardoor een open strijdwijze de sleutel is voor het terugwinnen van de gunst van de fans.

(Elke maandag en vrijdagmiddag om 18 uur op dit blog een opinierend verhaal over FC Groningen) 


   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten